Nightwishin Yesterwynde-albumi pysyy Suomen Virallisen Listan ykkösenä viikolla 40

4.10.2024

Virallisen Albumilistan ykköspaikalla pysyy Nightwishin uusi Yesterwynde-albumi, joka nousi listan kärkeen heti julkaisun jälkeen. Listan toisena pysyy läpimurtoa tekevän Turistin albumi ROADMAN. Kolmantena listalle on noussut AHTI viime viikolla julkaistulla lähes tuplaplatinaa ennakoon striimattulla AHTI-albumilla. Neljäntenä listalla on Averagekidluken debyyttialbumi YUNO. Albumi sisältää useita kulta- ja platinasinglejä ja se onkin kerännyt jo yli 18 miljoonaa striimiä. Viidentenä listalle on noussut pitkän linjan metalliyhtyeen Kotiteollisuuden uusi albumi Susirajalla, joka on yhtyeen 18. studioalbumi.

Singlelistan ykköspaikalla pysyy uuden albumin julkaissut Turisti Taikuri-hitillään. Toisena listapaikkaa pitää AHTI ja Isac Elliot Sun luokse -kappaleella, joka on osa viime viikolla julkaistua AHTI-albumia. Singlelistan kolmantena on listoilta viihtyvän Mirellan Löytää mut ja neljäntenä on Suomen tämän hetken kuunnelluimpien artistien joukkoon kuuluvien Averagekidluken ja Turistin Vitun hyvin -kappale. Viidentenä listalla on Robin Packalenin uusi rakkauslaulu Täydellinen ex, joka on soundiltaan tarttuva ja tanssittava popbiisi.

Myös Fyysisen Albumilistan kärjessä pysyy Nightwishin uutuusalbumi Yesterwynde. Toisena listalla on Kotiteollisuuden uusi Susirajalla-albumi. Kolmantena listalle on noussut Bring Me the Horizonin seitsemäs studioalbumi POST HUMAN: NeX GEn. Pekka Laineen värikylläiseksi kuvailtu uutuusalbumi Pekka Laine & The Enchanted in Slumberland on noussut listalle neljänneksi ja viidentenä on Saimaan Vol.7-albumi.

Viikolla 40 Radiolistan TOP 5 kärkipaikalla on edelleen Robin Packalen ja Tupe. Häitä pidelly -hitillä. Toisena pysyy Mirella ja Lauri Haav Luotathan-kappaleella. Kolmantena on myös viime viikon listalta tuttu Jenni Vartiaisen ja Etan Viimeinen pisara. Neljäntenä listalla on Shaboozey kappaleellaan A Bar Song (Tipsy) ja viidentenä Myles Smith läpimurtokappaleellaan Stargazing.

Suomen Virallinen Lista on myös Spotifyssa. Listat päivitetään aina maanantaisin. Löydät viikon albumi- ja singlelistan täältä:
https://open.spotify.com/user/suomenvirallinenlista?si=11f91808da7b4501.

Uutuuksia Albumilistalla
#5 Kotiteollisuus – Susirajalla
#17 NOTO – NOTORIUS
#21 Ida Paul & Kalle Lindroth – Tapahtui elämä
#43 Lady Gaga – Harlequin
#44 Alex Warren – You’ll Be Alright, Kid (Chapter 1)

Albumilista TOP 10
#1 Nightwish – Yesterwynde
#2 Turisti – ROADMAN
#3 AHTI – AHTI
#4 Averagekidluke – YUNO
#5 Kotiteollisuus – Susirajalla
#6 HUGO – Kehykset
#7 KUUMAA – Pisara meressä
#8 Billie Eilish – HIT ME HARD AND SOFT
#9 pehmoaino – soittorasia
#10 Sabrina Carpenter – Short n’ Sweet

Singlelista TOP 10
#1 Turisti – Taikuri
#2 AHTI, Isac Elliot – Sun luokse
#3 Mirella – Löytää mut
#4 Averagekidluke, Turisti – Vitun hyvin
#5 Robin Packalen – Täydellinen ex
#6 Averagekidluke – On / Off
#7 Mirella, Lauri Haav – Luotathan
#8 SHRTY – Sirkus
#9 AHTI – Ärsyttävä
#10 Turisti – Lightskinboy (feat. Sexmane)

Fyysinen albumilista TOP 5
#1 Nightwish – Yesterwynde
#2 Kotiteollisuus – Susirajalla
#3 Bring Me The Horizon – POST HUMAN: NeX GEn
#4 Pekka Laine – Pekka Laine & The Enchanted in Slumberland
#5 Saimaa – Vol.7

Listat voit katsoa kokonaisuudessaan osoitteesta: https://www.ifpi.fi/lista/

Löydät Virallisen Listan myös sosiaalisen median kanavista:
Facebook: https://www.facebook.com/listaykkonen?ref=hl 
Instagram: https://instagram.com/listaykkonen/
X: https://twitter.com/listaykkonen

#listaykkönen

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry koostaa ja julkaisee viikoittain seuraavat suomalaisten musiikinkulutusta mittaavat listat: Albumilista (TOP 50), Singlelista (TOP 50), Fyysinen albumilista (TOP 10) ja Radiosoittolista (TOP 100)