Emma Gaalassa palkittiin musiikkialan parhaimmistoa

17.2.2024

Illan voitokkain oli Käärijä, joka palkittiin viidellä Emmalla

Viime vuoden menestyneimpiä artisteja ja musiikkialan ammattilaisia palkittiin tänään jo 41. kertaa juhlittavassa Emma Gaalassa. Loppuunmyydyssä Espoo Metro Areenassa järjestetyn gaalan voitokkain oli kansainväliseksi ilmiöksi viime vuonna noussut Käärijä, joka palkittiin kaikkiaan viidessä ehdokassarjassa (Vuoden Artisti, Vuoden Biisi, Vuoden Tulokas, Vuoden striimatuin kotimainen biisi ja Vienti-Emma). Illan menestyjiin lukeutui myös neljällä Emmalla palkittu KUUMAA (Vuoden Albumi, Vuoden Yhtye, Vuoden Pop ja Vuoden myydyin albumi). Kaikkiaan palkintoja jaettiin yhteensä 24. Katso kaikki tämän vuoden voittajat täältä.

Nelosella suorana lähetyksenä nähdyssä gaalassa esiintyivät BEHM, Käärijä, Sexmane, KUUMAA, Jenni Vartiainen, Vesterinen Yhtyeineen sekä uuden yhteisbiisinsä ensimmäistä kertaa esittäneet Ellinoora ja Samuli Putro. Jo perinteeksi muodostuneen tulokaspotpurin tarjoilivat kategorian ehdokkaat Aliisa Syrjä, Bee, emma & matilda, jambo ja Jami Faltin. Metro Areenalla liveyleisön tunnelmaa piti yllä Suomen tuore euroviisuedustaja Windows95man. Gaalan juonsivat pitkän linjan Emma-konkari Heikki Paasonen ja viime vuonna eniten Emma-palkintoja napannnut BESS, jonka ensimmäinen juontotehtävä tämä oli.

Emma Gaala -lähetys on jälkikäteen katsottavissa Ruudussa, josta löytyy klippejä myös gaalassa nähdyistä esityksistä ja muista kohokohdista. Suomen suurimman vuotuisen musiikkialan juhlagaalan järjestää Musiikkituottajat – IFPI Finland ry.

Lataa Emma Gaalan mediakuvat (Julius Konttinen ja Niki Soukkio) täältä
Kansiota täydennetään illan aikana. Saataville tulee kuvia punaiselta matolta, gaalan esityksistä, palkinnon jakajista ja sekä Emma-voittajista palkintoineen. Kuvia käytettäessä tulee mainita kuvaajan nimi ja Emma Gaala. Kuvien käyttö mainonnassa on kielletty ilman erillistä lupaa.

Pääyhteistyökumppanit
Mastercard, Espoon kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK

Muut yhteistyökumppanit:
Genelec, Gramex, Lyko, Teosto, Qobuz.
Nelonen, Ruutu, Suomipop ja TikTok.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com, 040 846 0116

www.emmagaala.fi
Facebook: @EmmaGaala
Instagram: @emmagaala
X: @emma_gaala
Tiktok: @emmagaala