ELLINOORA JA SAMULI PUTRO JULKAISEVAT YHTEISKAPPALEEN – ENSIESITYS LAUANTAINA EMMA GAALASSA!

12.2.2024

Kaksi maamme arvostetuimpiin lauluntekijöihin kuuluvaa artistia, Ellinoora ja Samuli Putro, yhdistävät voimansa uudella yhteisjulkaisulla. Osuma on Ellinooran ja Putron yhdessä sanoittama ja he ovat säveltäneet sen Samuli Sirviön kanssa. Emma-palkittu Sirviö on myös tuottanut kappaleen. Laulu kertoo vastakohdista, erilaisten maailmojen kohtaamisesta ja on artistien itsensä mukaan “ei niin perinteinen” pop-laulu rakkaudesta. Kappale saa näyttävän ensiesityksensä ensi lauantaina Emma Gaalan suorassa tv-lähetyksessä Espoon Metro Areenalla.

Juuri kolmella loppuunmyydyllä Tavastialla ja käynnissä olevalla Ellinoora 30 -kiertueellaan paluun keikkalavoille tehneelle Ellinooralle kappale aloittaa uuden musiikillisen aikakauden:

“Samuli Putro on ollut yksi lempitekijöistäni suomalaisen musiikin parissa nuoresta saakka. Tuntuu samaan aikaan absurdilta ja samalla jonkun suuremman tarkoituksen mukaiselta, että julkaisemme nyt yhteiskappaleen. Tämä on oikea paikka aloittaa uusi aikakausi ja uuden musiikin julkaisu. 

Osuma on mielestäni samaan aikaan luonnollinen, yllättävä ja todella onnistunut. Olen tästä biisistä aika fiiliksissä. Laulusta tuli ikuisuusbiisi. Siinä on annos melankoliaa, jotain uutta ja meidän molempien musiikillista dna:ta. Odotan niin että pääsemme jakamaan tämän laulun ihmisten kanssa”, Ellinoora kertoo.

Samuli Putrolle kappaleen tekoprosessi oli myös uudenlainen tapa tehdä musiikkia:

“Olihan se yhdensortin romanssi. Kaikki näyttivät parhaat puolensa ja haavansa muutamassa päivässä.

Katseltiin toisiamme siinä Sirviön pienessä, Eppu Normaali -julistein vuoratussa studiokopissa ja luulen, että molemmat tajusi saman asian. Me ollaan ihan mahdoton pari. Tehdään siitä laulu.

Mä oon Raahesta, Ellinoora Oulusta. Halu näyttää oli kova. Veikkaan, että Ellistä nauratti, mutta ei se sitä vittu näyttänyt. Ammattilainen.

Ihme sessio. Jälkikäteen ajattelen, että Osuma kirjoitettiin niissä minuuteissa, kun laulua ei kirjoitettu. Tämä on mun eka co-write. Taisi käydä tuuri – tai sitten olen pelännyt tuntematonta turhan kauan”, Samuli Putro jatkaa.

Lataa Ellinooran ja Samuli Putron promokuva täältä.
Kuvaaja: Viivi Huuska

Ellinoora:
Instagram
TikTok
Facebook
Spotify

Samuli Putro
Instagram
TikTok
Facebook
Spotify

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Ellinoora
Essi Varila / Warner Music Finland  
essi.varila@warnermusic.com

Samuli Putro
Tara Kojonen / Promo Sapiens
tara@promosapiens.fi

www.emmagaala.fi
Facebook: @EmmaGaala
Instagram: @emmagaala
X: @emma_gaala
Tiktok: @emmagaala