Uusi musiikkiala.fi -sivusto näyttää musiikin merkityksen yhteiskunnassa

1.7.2022

Suomalaiset musiikkialan organisaatiot ovat julkaisseet uuden musiikkiala.fi-verkkosivuston. Sivusto kokoaa yhteen toimialan koosta ja vaikuttavuudesta kertovat avainluvut.

Musiikkiala.fi-sivusto on musiikkialan organisaatioiden yhteinen ponnistus, joka tarjoaa luotettavaa tietoa koko musiikkialan vaikutuksista – niin taloudellisista, sosiaalisista kuin hyvinvointivaikutuksistakin.

Musiikkitoimialan arvo lähentelee vuosittain miljardia. Sen tekevät tuhannet yritykset, järjestöt ja instituutiot sekä kymmenet tuhannet alan ammattilaiset. Koska musiikkialan tilastoja ja tutkimuksia tuotetaan monessa eri paikassa, on kokonaiskuvan saaminen musiikin merkityksestä kuitenkin ollut hankalaa. Tähän uusi musiikkiala.fi-sivusto pyrkii tuomaan ratkaisun.

Musiikkiala.fi on suunnattu ennen kaikkea musiikkialan ja muun kulttuurin toimintaedellytyksistä päättäville: kansanedustajille, ministereille ja virkamiehille. Lisäksi media saa sivustolta helposti ja nopeasti musiikkialan keskeisiä tietoja.

Musiikkiala.fi jakaantuu neljään pääosioon:

  • Uutiset -osioon on koottu koko toimialasta kertovat tärkeimmät uutiset eri organisaatioiden sivustoilta
  • Avainluvut-osiosta löytyvät toimialan kokoa, kansantaloudellista arvoa, musiikin käyttöä ja kulutusta sekä musiikkiammattilaisia kuvaavat tärkeimmät faktat eri lähteistä
  • Musiikki vaikuttaa -osiossa löytyy taustoittavia artikkeleita ja kolumneja, jotka analysoivat toimialan vaikutuksia tilastolukujen takana
  • Yhteystiedot -osiossa löytyvät toimialan eri osioiden asiantuntijat jatkoyhteydenottoja varten

Sivustolta on mahdollista tehdä hakuja tai luokitella sisältöjä kategorioittain: esimerkiksi sen mukaan, hakeeko tietoa musiikkialan taloudesta, ammattilaisista, musiikin kuuntelusta vai esimerkiksi kansainvälisyydestä. Lisäksi sivusto sisältää ladattavia infografiikoita, joita on helppo käyttää suoraan esimerkiksi presentaatioissa tai sosiaalisessa mediassa. Sivustolla on omat sosiaalisen median kanavansa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa, joiden kautta sivustolle päivittyviä uutisia on mahdollista seurata.

Sivuston sisältö täydentyy jatkuvasti ja uutta tietoa lisätään sitä mukaa kun tutkimuksia ja tilastoja valmistuu. Varsinainen lanseeraus tapahtuu alkusyksystä 2022.

Sivuston omistavat musiikin tekijänoikeusjärjestöt Gramex ja Teosto. Sisältöjä ovat olleet tuottamassa mm. Music Finland, Muusikoiden liitto, Musiikin edistämiskeskus, Suomen musiikintekijät, Musiikkituottajat Ifpi, Suomen Säveltäjät, GT Musiikkiluvat Oy, Sibelius-Akatemia. Lisäksi sivustolla on hyödynnetty saatavilla olevia tilastokeskuksen ja kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen tilastoja.

Katso lisää http://www.musiikkiala.fi/

Lisätietoja:

Johanna Laitinen, viestintäpäällikkö, Teosto. Puh. 040 192 1900, johanna.laitinen@teosto.fi

Sari Aalto-Setälä, viestintäjohtaja, Gramex. Puh. 050 352 1073, sari.aalto-setala@gramex.fi