Emma Gaala -ehdokkaat on julkistettu!

12.12.2019

Vuonna 2019 eniten Emma-ehdokkuuksia sai JVG kuudella ehdokkuudellaan

Emma Gaalassa esiintyy tuttuun tapaan useita isoja nimiä ja luvassa on jälleen myös gaalaa varten valmisteltuja uniikkeja esityksiä sekä yllätysesiintyjä.

Maamme suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus Emma Gaala julkisti tänään vuoden 2019 Emma-ehdokkaat. Vuonna 2019 eniten ehdokkuuksia kahmi JVG, joka saa jännittää pystiä kuudessa eri ehdokassarjassa. JVG:n lisäksi Emma Gaalassa riittää jännitettävää mm. Chisulla, Gettomasalla, Ellinooralla ja Lauri Tähkällä, joilla on ehdokkuus viidessä ehdokassarjassa. Tänä vuonna palkintoja jaetaan kahdessakymmenessäkolmessa eri ehdokassarjassa, ehdokkaat löytyvät Emma Gaalan nettisivuilta.

Voittajat valitaan Helsingin Hartwall Arenalla lauantaina 8.2. järjestettävässä Emma Gaalassa. Tuttuun tapaan järjestyksessään 34. Emma Gaala tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä vuoden menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet esiintymässä saman illan aikana. Tällä kertaa Emma Gaalan lauteilla nähdään mm. viittä Emma-palkintoa jännittävät Chisu ja Lauri Tähkä, Emmaa varten uuden dueton tehneet edellisessä gaalassa kahdella Emmalla palkittu Anna Puu ja tänä vuonna kahdessa kategoriassa ehdolla oleva Olavi Uusivirta sekä ensi kesänä festivaalilavoille palaava Tehosekoitin, jonka ensimmäinen julkinen esiintyminen nähdään Emma Gaalassa. Tänä vuonna tulokaspotpurin tarjoilevat costee, F, Jesse Markin, MELO ja Yeboyah. Lisäksi Emma Gaalassa nähdään jälleen myös yllätysesiintyjä. Viimeksi yllätyksestä vastasi näyttävän paluun englanninkielisellä materiaalillaan tehnyt Robin Packalen. Emma Gaala julkistaa vielä lisää esiintyjiä talven mittaan. Emma Gaala on yleisölle avoin ja sinne voi ostaa liput Ticketmasterista. Gaalaa voi seurata myös suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa alkaen klo 20.00.

Miten Emma-ehdokkaaksi pääsee ja miten tuomaristot toimivat?
Ehdokkaaksi päästäkseen on pitänyt julkaista vähintään kolme kappaletta tai albumi kuluneen vuoden aikana (pois lukien vuoden biisi ja vuoden video –sarjat, joissa yksikin julkaisu on riittävä ehdokkuuteen). Kuka tahansa voi ehdottaa Musiikkituottajille Emma -palkintoehdokkaaksi säännöt täyttävää tuotantoa. Tämän jälkeen ehdokkaita karsitaan Musiikkituottajien markkinatyöryhmän toimesta siten, että jäljelle jää sellainen määrä ehdokkaita, joita pystytään tuomariston kokouksessa käsittelemään.

Kahdessatoista kategoriassa lopulliset ehdokkaat on valinnut päätuomaristo, jonka vuosittain vaihtuva kokoonpano koostuu monipuolisesti kotimaista musiikkia tuntevista alan ammattilaisista. Päätuomaristo saa ehdokaslistat tietoonsa etukäteen ja mikäli riittävän moni tuomariston edustaja haluaa nostaa jonkun ehdokkaan mukaan listan ulkopuolelta, niin se on mahdollista. Myös tänä vuonna tapahtui näin.

Kahdeksan kategorian (Vuoden etno, -tuottaja, -jazz, -klassinen musiikki, – lasten musiikki, -musiikkivideo, -elektroninen musiikki ja kriitikon valinta) kohdalla ratkaisun tekee kunkin genren hyvin tunteva erikoistuomaristo, joiden puheenjohtajiksi valitaan kyseisen alan hyvin tunteva henkilö. Erikoistuomariston puheenjohtaja valitsee erikoistuomariston muut jäsenet. Sekä päätuomaristo että erikoistuomaristot tekevät itsenäisiä päätöksiä. Sekä Emma Gaalan säännöt että tuomaristojen kokoonpanot ovat nähtävissä Emma Gaalan nettisivuilla.

Tuomaristokategorioiden lisäksi Emma Gaalassa palkitaan vuoden myydyin albumi sekä striimatuin kotimainen biisi. Myös yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa palkintoihin, sillä vuoden artisti/ yhtye -kategorian voittaja valitaan Radio Suomipopin sivuilla käytävällä äänestyksellä. Äänestys alkaa tänään ja päättyy 31.01. Näiden jo julkistettujen sarjojen lisäksi on mahdollista, että Emma Gaalassa jaetaan vuosikohtaisesti erikseen harkittavia erikois-Emmoja.

Emma Gaala 2020 pääyhteistyökumppanina jatkaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK. Uusina pääyhteistyökumppaneina Emma Gaalalla on ilo esitellä kotimainen proteiinivälipalauutuus Promour by Leader, sekä yksi Euroopan suurimmista finanssialan yrityksistä, Klarna.

Emma Gaala 2020
Päivämäärä: La 8.2.2020
Paikka: Hartwall Arena, Helsinki
Liput osoitteesta ticketmaster.fi/emmagaala

Suora lähetys Nelosella ja Ruudussa.

Mediakuvat julkistustilaisuudesta (kuvaaja: Anni Hartikainen) : http://bit.ly/34aJsdy
(Kansio täyttyy päivän mittaan)

Emma Gaalan lisätiedot:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com, 040 846 0116
www.emmagaala.fi