Emma gaala 2018 ehdokkaat on julkistettu

11.12.2018

Vuonna 2018 eniten Emma-ehdokkuuksia sai Vesta kuudella ehdokkuudellaan

Maamme suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus Emma Gaala on ensi vuonna suurempi kuin koskaan. Suomalaisen musiikin suurinta juhlaa vietetään Hartwall Arenalla lauantaina 2.2.2019.

Järjestyksessään 33. Emma Gaala tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä vuoden 2018 menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet esiintymässä saman illan aikana. Tunnustusta kuluneen vuoden aikana kotimaisen musiikin saralla ansioituneille tekijöille jakava gaala on nyt julkistanut vuoden 2018 ehdokkaat.

Palkintoja jaetaan yhdeksässätoista eri ehdokassarjassa, joista seitsemäntoista voittajan päättää alan ammattilaisista koostuva tuomaristo. Kahdessa sarjassa valta on koko kansalla –vuoden musiikkivideo tulee äänestettäväksi Loopin nettisivuilla ja vuoden artisti/yhtye valitaan Radio Suomipopin nettisivuilla. Äänestykset alkavat jo tänään.

Tänä vuonna ehdokkaaksi päästäkseen on pitänyt julkaista vähintään kolme kappaletta tai albumi kuluneen vuoden aikana (pois lukien vuoden biisi ja vuoden video –sarjat, joissa yksikin julkaisu on riittävä ehdokkuuteen). Vuonna 2018 eniten ehdokkuuksia kahmi Vesta, joka saa jännittää pystiä kuudessa eri ehdokassarjassa. Vestan lisäksi Emma Gaalassa riittää jännitettävää mm. Amorphiksella ja Haloo Helsinki! –yhtyeellä, joilla on ehdokkuus viidessä ehdokassarjassa. Pyhimys ja Stam1na ovat ehdolla neljässä ehdokassarjassa. Tänään julkistettavat ehdokkaat löytyvät oheisesta liitteestä. Näiden jo julkistettujen sarjojen lisäksi on mahdollista, että Emma Gaalassa jaetaan vuosikohtaisesti erikseen harkittavia erikois-Emmoja.

Illan aikana Hartwall Arenan lavalle nousee useita suomalaisen musiikkimaailman kirkkaimpia tähtiä. Emma Gaalassa esiintyvät uransa aikana yli viisi miljoonaa albumia myynyt Apocalyptica, neljässä kategoriassa ehdokkaana oleva Pyhimys, kansainvälistä uraa tekevä ALMA, viimeisimmillä singleillään Spotifyn kuuntelulistan kärkipaikoilla komeillut Tippa, radioiden soittolistojen kärjessä tuoreella Ilves-singlellään komeillut Anssi Kela, räjähtävistä live-esiintymisistään tunnettu Sanni, jo neljällä Emmalla aiemmin palkittu Anna Puu ja Ville Valo & Agents, jotka esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä yleisön edessä Emma Gaalassa. Lisäksi gaalassa nähdään viime vuoden tapaan tulokaspotpuri, jossa lavalle yhdessä kapuavat IBE, Lukas Leon, Mikko Harju, Ollie, ja Vesta.

Emma Gaalan lipunmyynti on käynnissä osoitteessa Ticketmaster.fi. Emma Gaalaa on mahdollista seurata myös television kautta, sillä gaala nähdään suorana lähetyksenä Nelosella lauantaina 2.2. klo 20 alkaen. Gaalan juontaa Heikki Paasonen.

Emma Gaala 2019:n pääyhteistyökumppanit ovat älypuhelinvalmistaja Honor ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK.

www.emmagaala.fi

Lisätietoja:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com, 040 846 0116
www.emmagaala.fi