Emma Gaalassa palkittiin musiikkialan parhaimmistoa Illan palkituin oli Haloo Helsinki!

2.2.2018

Viime vuoden menestyneimpiä artisteja ja musiikkialan ammattilaisia palkittiin tänään Emma Gaalassa., jota vietettiin jo 32. kerran. Espoon täydellä Metro Areenalla järjestetyn gaalan voitokkain oli Haloo Helsinki!, joka pokkasi Emman kaiken kaikkiaan neljässä sarjassa (Vuoden yhtye, vuoden albumi, vuoden rock ja vuoden myydyin albumi). Muita useamman Emman saaneita artisteja olivat Antti Tuisku (Vuoden miessolisti, vuoden pop), Alma (Vuoden biisi, vuoden vienti) ja molemmat yleisöäänestykset voittanut Cheek (Vuoden artisti, vuoden musiikkivideo). Kaikki voittajat löydät tiedotteen lopusta.

Nelosella suorana lähetyksenä nähdyn gaalan avasi Haloo Helsinki! feat JVG uunituoreella TEXAS –singlellään, joka julkaistiin heti esityksen jälkeen. Tämän lisäksi gaalassa kuultiin ensiesityksenä Jenni Vartiaisen tuore Väärään suuntaan –single. Yleisöä esityksillään viihdyttivät myös Emma-palkintoja saaneet Antti Tuisku ja Evelina sekä kattavalle Euroopan-kiertueelle lähdössä oleva Sunrise Avenue. Gaalan juonsi Heikki Paasonen.
Suomen suurimman vuotuisen musiikkialan juhlagaalan järjestää Musiikkituotajat – IFPI Finland ry. Yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa palkinnonsaajiin kahdessa sarjassa: vuoden yhtye ja vuoden musiikkivideo.
www.emmagaala.fi

Emma voittajat 2017

Vuoden naissolisti
Evelina

Vuoden miessolisti
Antti Tuisku

Vuoden yhtye
Haloo Helsinki!

Vuoden albumi
Hulluuden Highway – Haloo Helsinki!

Vuoden tulokas
LEO

Vuoden rock
Hulluuden Highway – Haloo Helsinki!

Vuoden metalli
Bringer of Pain – Battle Beast

Vuoden biisi
Chasing Highs – ALMA
Säv. Jeremy Chacon, Jonas Kalisch, Henrik Meinke, Alma Miettinen, Pascal Reinhardt, Alexsej Vlasenko, san. Henrik Meinke, Jonas Kalisch, Pascal Reinhardt, Alma Miettinen, Jeremy Chacon, Alexsej Vlasenko

Vuoden pop
Anatude – Antti Tuisku

Vuoden hiphop
Popkorni – JVG

Vuoden klassinen
Homunculus – Kamus Quartet

Vuoden jazz
Form – 3TM

Vuoden tuottaja
Jurek

Vuoden iskelmä
Järvenpää-Kauriala – Matti Esko

Vuoden etno
Raivopyörä – Maija Kauhanen

Vuoden lasten musiikki
Robin Hund & hans glada orkester
Alla ropar ett hej!

Kriitikoiden valinta
Juna Kainuuseen – Litku Klemetti

Yleisöäänestys – Vuoden artisti
Cheek

Yleisöäänestys – Vuoden musiikkivideo
Enkelit – Cheek
Ohjaaja Nana Simelius
Tuotantoyhtiö Simelius Simelius

Vuoden myydyin albumi
Hulluuden Highway – Haloo Helsinki!
51 239 kpl:tta

Vuoden striimatuin kotimainen biisi
Antaudun – Reino Nordin
11 589 507 striimiä

Vuoden live
Ultra Bra

Kultainen Emma
Niko Nordström

Erikois Emma
Pekka Säilä

Erikois Emma
Popeda

Vuoden vienti Emma
ALMA

Lisätiedot:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com, 040 846 0116