Suomalainen musiikki ennätyksellisen suosittua – albumilistan 20 myydyimmän/kuunnelluimman äänitteen joukossa vain yksi ulkomainen!

7.11.2015

Tämän viikon Suomen Virallisella Listalla on ennätysmäärä kotimaisia artisteja eli yli puolet listasta!

Viikon Listaykköseksi nousee tällä viikolla Vain elämää albumi ”Kausi 4 Päivä” (#1). Kärkikolmikosta löytyvät myös Vain elämää ”Kausi 4 Ilta” (#2) ja Cheek ”Alpha Omega” (#3). Virallisen listan TOP 10 koostuu seuraavasti: Robin ”Yhdessä” (#4), Waltteri Torikka ”Sydän” (#5), Kari Tapio ”Sydämeni Lyö” (#6), Juha Tapio ”Sinun vuorosi loistaa” (#7), Chisu ”Polaris” (#8), Apulanta ”Kunnes siitä tuli totta” (#9) ja JVG ”247365” (#10).

Albumilistalla nähtiin myös nämä uutuudet:

#11 Nightwish – Endless Forms Most Beautiful Tour Edition
#15 Taikakuu – Virta
#19 Gasellit – Seis
#20 Hurriganes – Long Play Collection
#21 Saimaa – Matka Mielen Ytimeen
#29 Petri Laaksonen – In Memoriam
#32 Def Leppard – Def Leppard
#45 Andrea Bocelli – Cinema

Sinkkulistalle saatiin viisi uutta kappaletta: VilleGalle – Lähtisitkö (feat. Sanni) (#3), Antti Tuisku – Pojat (#13), Shawn Mendes – Stitches (#14), Drake – Hotline Bling (#16) ja VilleGalle – Puistossa (feat. Alexandra Baitzin ja Jare) (#17). Sinkkulistan kärjestä löytyy Adele – Hello (#1) ja Justin Bieber – Sorry (#2). Top 5:teen mahtuivat myös Cheek – Sillat (feat. Ilta) (#4) sekä Antti Tuisku – Sata salamaa (#5).

TOP 10 piti sisällään myös seuraavat kappaleet:

#6 Vesala – Tequila
#7 Lukas Graham – 7 Years
#8 Sanni – Ei
#9 Nikke Ankara – Värfilmi (Feat. Aki Tykki)
#10 Justin Bieber – What Do You Mean?

Musiikkituottajat – IFPI Finland koostaa ja julkaisee viikoittain mm. seuraavia suomalaisten musiikinkulutusta mittaavia listoja: albumi (TOP 50), single (TOP 20), mid-price (TOP 10), dvd (TOP 10), lataus (TOP 30) ja radiosoittolista.

Suomen virallisen listan voi käydä katsomassa kokonaisuudessaan osoitteessa;
www.ifpi.fi/tilastot/virallinen-lista/ 

Listan löytää sekä Facebookista, Instagramista että Twitteristä;
www.facebook.com/listaykkonen 

instagram.com/listaykkonen/ 

twitter.com/listaykkonen

Suomen virallisen listan pääyhteistyökumppani MixRadio on ilmainen musiikkisovellus, joka oppii mistä pidät ja suosittelee uusia artisteja sekä antaa henkilökohtaisia kanavaehdotuksia. Palvelusta löytyy uutta mahtavaa musiikkia ja vanhoja suosikkeja – biisivalinnat on räätälöity käyttäjän maun mukaan. MixRadion kanavia voi ladata ilmaiseksi offline-tilaan ja kuunnella ilman internet-yhteyttä. Sovelluksen tuhansien valmiiksi koostettujen kanavien joukosta löytyy tietenkin myös Suomen virallinen albumilista-, Suomen virallinen singlelista- ja MixRadion striimatuimmat –kanavat.

Lataa sovellus ja kuuntele Suomen virallisen listan kovimmat hitit ilmaiseksi tai luo itse mieleisesi kanava:
mixrad.li/1Rq3Iwx  

Lisätietoja:
Musiikkituottajat – IFPI Finland ry
Tommi Kyyrä
puh. (09)68803 4050