Kansainvälisten äänitemarkkinoiden kehitystä seuraava Digital Music Report on julkaistu

14.4.2015

Digitaalisen musiikkimyynnin arvo globaaleilla musiikkimarkkinoilla ensimmäistä kertaa yhtä suuri fyysisen myynnin arvon kanssa.

Musiikkimarkkinoille tällä hetkellä tyypillistä on myös striimauksen eli suoratoiston kasvu ja suuret maakohtaiset erot markkinoiden kehitysvaiheissa ja trendeissä. Suoratoistopalvelut kasvoivat vuoden 2014 aikana globaalisti yli 46 prosenttia ja niillä on jo 41 miljoonaa palveluista maksavaa asiakasta.

Tiedot käyvät ilmi kansainvälisen äänitetuottajajärjestön IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) 14.4. julkaisemasta digitaalisiin musiikkipalveluihin keskittyvästä Digital Music Report 2015:sta.

Digital Music Report tarjoaa kansainvälisesti vertailukelpoista tietoa eri maiden äänitemyynnin kehityksestä keskittyen erityisesti digitaaliseen musiikkiin ja uusiin musiikinkulutustapoihin.

”Pohjoismaat ovat tällä hetkellä kansainvälisen kehityksen kärjessä uusien musiikkipalvelujen käyttössä. Koska sisältökauppa on digitalisoitunut musiikki edellä, tämä tarkoittaa sitä, että Pohjoismaissa ollaan kaiken digitaalisen sisältökaupan edelläkävijöitä”, kommentoi julkaisua Musiikkituottajien toiminnanjohtaja Antti Kotilainen. ”Suomessa ollaan vielä tällä hetkellä kehityksessä jonkin verran Ruotsia ja Norjaa jäljessä, mutta uskomme vahvasti siihen, että meillä on kaikki edellytykset äänitemusiikin kokonaismarkkinoiden uudelle nousulle vielä tämän vuoden aikana”, Kotilainen jatkaa.

Digitaalisen musiikin osuus Suomen äänitemarkkinoista vuonna 2014 oli 51 prosenttia. Striimaus eli suoratoistopalveluiden kuten esim. Spotifyn, Deezerin ja YouTuben käyttö kasvoi Suomessa vuoden 2014 aikana 38 prosenttia.

IFPI:n englanninkielinen tiedote aiheesta:
www.ifpi.org/news/Global-digital-music-revenues-match-physical-format-sales-for-first-time

Digital Music Report 2015 on ladattavissa kokonaisuudessaan osoitteesta:
www.ifpi.org/digital-music-report.php

Lisätietoja:

IFPI / Adrian Strain or Alex Jacob
adrian.strain@ifpi.org / alex.jacob@ifpi.org

Tel. +44 (0)20 7878 7939 / 7940

Musiikkituottajat – IFPI Finland / Antti Kotilainen tai Tommi Kyyrä
antti.kotilainen@ifpi.fi / tommi.kyyra@ifpi.fi
puh. (09) 6803 4050