Huhtikuu ja Record Store Day

31.3.2015

Kansainvälisesti järjestettävä Record Store Day järjestetään tänäkin vuonna Suomessa Huhtikuun kolmantena lauantaina 18.4.2015.

Maailmanlaajuisesti järjestettävän levykauppapäivän tarkoituksena on kerätä levykauppiaat, artistit ja musiikin harrastajat yhteen tukemaan levykauppoja ja muistuttamaan fyysisten äänitteiden olemassaolosta ja merkityksestä.
Lauantaina levykaupoissa ympäri Suomen tulee olemaan erilaista ohjelmaa kauppakohtaisesti. Päivän pääpainona ovat suosiotaan kasvattaneet vinyylit, joita onkin päivää varten hankittu runsain määrin.

Jouni Hynynen – Kauppojen lähettiläs!

Tänä vuonna levykauppapäivän keulakuvana toimii Kotiteollisuuden Jouni Hynynen. Itsekin levyjen keräilijänä tunnettu Hynynen puhuukin fyysisten äänitteiden ja kivijalkaliikkeiden puolesta näin;

”Kultaisella 80-luvulla kaikki ylimääräiset rahani menivät levyihin ja sarjakuviin. Mikään ei ole muuttunut, kuviot ovat vain kasvaneet. Yhä vieläkin, taloustilanteen sen salliessa, haen ja tilaan levyjä Lontoosta, New Yorkista, New Orleansista, tai missä levyliikkeitä eteen vaan tulee.

Kivijalkaliikkeet vähenevät. Mutta jotenkin vaistoan, että jossain alla kuplii, ja haluan uskoa, että vinyylit ja cd:t jäävät eloon. Ja sen myötä myös asiansa osaavia levyliikkeitä sinnittelee pystyssä.

Me hullut etsimme ne vaikka väkisin. Vaikka kiven alta tai jopa sen sisästä.”

Hynysen kirjoitus löytyy kokonaisuudessaan Record Store Day – Suomi Facebook sivulta:
www.facebook.com/permalink.php

Record Store Day – tapahtumaa organisoi Suomessa Musiikkituottajat – IFPI Finland ry yhdessä levykauppojen kanssa. Huhtikuun 18. päivänä tapahtuma valtaa seuraavat liikkeet:

8 RAITA – Turku
BLACK AND WHITE RECORDS – Helsinki
FM MUSIC – Tampere
GOOFIN’ RECORDS – Helsinki
JUNGLE RECORDS – Pori
KELTAINEN JÄÄNSÄRKIJÄ – Helsinki
LEVY-ESKOT – Joensuu
LEVYKAUPPA ÄXÄT KAUTTA MAAN
ASEMATUNNELI, HELSINKI KAMPPI, JYVÄSKYLÄ, KALLIO, KUOPIO, LAHTI, LAPPEENRANTA, OULU TAMPERE & TURKU
METRO RECORDS – Maarianhamina
SWAMP IDEAPARK – Tampere
SWAMP MUSIC – Lempäälä
SÄVELAITTA – Kotka

Lisätietoja:

Tommi Kyyrä // tommi.kyyra@ifpi.fi
Tiia Heikkilä // tiia.heikkila@ifpi.fi

Facebook
www.facebook.com/pages/Record-Store-Day-Suomi/355223614594051
Twitter
twitter.com/rsdfin
Kotisivut
www.recordstoreday.com