Emma Gaalassa palkittiin musiikkialan parhaimmistoa. Illan voitokkaimmat olivat Cheek, Haloo Helsinki! ja Pepe Willberg. Gaalaa seurasi Barona Areenalla ennätysyleisö

26.2.2015

Viime vuoden menestyneimpiä artisteja ja musiikkialan ammattilaisia palkittiin tänään Emma Gaalassa.

Voitokkaimmat olivat kaikki kolme Emmaa voittaneet Cheek (Vuoden musiikkivideo (ohjaus Hannu Aukia) , Vuoden artisti (yleisönäänestys) ja Erikois-Emma) , Haloo Helsinki! (Vuoden yhtye, Vuoden albumi ja Vuoden popalbumi) ja Pepe Willberg ( Vuoden miessolisti, Vuoden rockalbumi, Kriitikoiden valinta). Lisäksi Pepe Willbergin Pepe& Saimaa –albumin tuottanut Matti Mikkola palkittiin vuoden tuottajana.

Emma Gaalassa esiintyivät muun muassa Ranskasta gaalaan lentänyt Kaija Koo, Suomen lahjakkaimpiin ja lupaavimpiin poppareihin kuuluva Isac Elliot, vast’ikään Iskelmä Gaalassa vuoden tulokkaana palkittu Janna, Suomen tämän hetken suosituin rockyhtye Haloo Helsinki!, Suomen suosituin pop-artisti Robin, hurjassa nosteessa oleva rap-duo JVG, viime vuona huiman läpimurron tehnyt Kasmir sekä lemiläinen metallisuuruus Stam1na. Oman lisänsä gaalan
tunnelmaan toivat myös Suomen eturivin näyttelijät: Riku Nieminen, Jussi Vatanen, Antti Holma, Armi Toivanen ja Iina Kuustonen. Viisikko esitteli vuoden biisiehdokkaat suorassa lähetyksessä omalla persoonallisella tavallaan.

MTV3 –kanavan suorana lähetyksenä televisioiman Emma Gaalan 2015 juonsi Radio Novan rakastettu iltapäiväjuontaja Elina Kottonen. Täyden Barona Arenan sekä MTV3:n päälähetyksen lisäksi gaalan tunnelmia oli mahdollista seurata NRJ:stä tutun Tuija Pehkosen juontamana rinnakkaislähetyksenä netin kautta osoitteesta mtv.fi/viihde, jossa seurattiin myös tähtivieraiden saapumista punaiselta matolta. Lähetys tulee uusintana sunnuntaina 1.3. MTV3:lla klo 15.30-17.25. Lisäksi ohjelma on katsottavissa kuukauden ajan Katsomossa.

Suomen suurimman vuotuisen musiikkialan juhlagaalan järjestää Suomen Musiikkituottajat – IFPI Finland. Yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa palkinnonsaajiin kahdessa sarjassa: vuoden yhtye ja vuoden musiikkivideo.

Emma Gaala 2015 voittajat

Vuoden naissolisti
Kaija Koo

Vuoden miessolisti
Pepe Willberg

Vuoden yhtye
Haloo Helsinki!

Vuoden albumi
Kiitos ei ole kirosana – Haloo Helsinki!

Vuoden tulokas
Kasmir

Vuoden biisi
Vadelmavene – Kasmir
säv. Kirjonen, Solo, Karlsson. San. Kirjonen, Kuoppala

Vuoden popalbumi
Kiitos ei ole kirosana – Haloo Helsinki!

Vuoden rockalbumi
Pepe & Saimaa – Pepe Willberg

Vuoden metallialbumi
SLK – Stam1na

Vuoden hiphop-albumi
Voitolla yöhön – JVG

Vuoden jazz-albumi
Beibe – Mopo

Vuoden etnoalbumi
FBB – Siba Folk Big Band

Vuoden klassinen albumi
C.Ph.E. Bach: Sinfoniat Wq 182 – Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Sakari Oramo

Vuoden iskelmäalbumi
Rakkaudella merkitty mies – Jari Sillanpää

Kriitikoiden valinta
Pepe & Saimaa – Pepe Willberg

Vuoden tuottaja
Matti Mikkola

Vuoden lastenalbumi
Muumiperheen lauluretki – Eri esittäjiä

Vuoden musiikkivideo
Cheek – Äärirajoille
ohjaus: Hannu Aukia, tuotantoyhtiö No-office

Vuoden artisti – yleisöäänestys
Cheek

Vuoden myydyin albumi
16 – Robin, 47 287 kappaletta Universal Music

Erikois-Emmat perusteluineen:

Erikois-Emma: Cheek

Musiikkituottajien hallitus on päättänyt myöntää Erikois-Emman Jare Henrik Tiihoselle, joka paremmin tunnetaan taiteilijanimellä Cheek.Cheek on ensimmäinen suomalainen sooloartisti, joka on täyttänyt Olympiastadionin, ei vain kerran vaan peräti kahdesti. Näitä stadionkeikkoja kävi todistamassa yli 80 000 katsojaa. ?Cheek osoitti, että Suomessa osataan toteuttaa kotimaisin voimin maailmanluokan show ja että suomalaiset ovat valmiita menemään katsomaan kotimaisia artisteja myös isoissa puitteissa. Cheekin esimerkin innoittamana myös muita kotimaisia artisteja siirtyi konsertoimaan jäähalli- ja areenatasolle. Cheek on kautta aikojen nuorin Erikois -Emman voittaja.

Erikois-Emma: Lauri Rechardt

Musiikkituottajien hallitus on päättänyt myöntää Erikois Emman Lauri Rechardtille. Lauri Rechardtin mittava työura suomalaisen musiikkialan hyväksi alkoi vuonna 1992 lakimiehenä tekijänoikeusjärjestö Gramexissa, josta hän siirtyi vuonna 2000 Lontooseen kansainvälisen äänitetuottajien kattojärjestön IFPIn palvelukseen. Vuonna 2010 Lauri palasi Suomeen johtamaan Musiikkituottajat – IFPI Finland ry toimintaa, mutta syyskuussa 2014 Lontoo kutsui taas kun Lauri palasi IFPI:in vastaten tällä hetkellä järjestön kansainvälisistä lisensiointi- ja oikeuspoliittisista asioista.?Laurilla on poikkeuksellisen laaja kokemus ja kansainvälinen asiantuntemus musiikin ja tekijänoikeuksien alalta. Laurin yli 20 vuotta jatkunut työura musiikin ja tekijänoikeuksien parissa on linkittynyt vahvasti suomalaiseen musiikkituotantoon ja sen toimintaedellytysten turvaamiseen. ?Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n hallitus haluaa kiittää Lauri Rechardtia Erikois-Emmalla. Työ musiikin puolesta jatkukoon!

Vienti Emma: Iiro Rantala

Suomalainen musiikki tunnetaan maailmalla muustakin kuin klassisesta ja metallista. 1970-luvun pioneerien kuten Edward Vesalan jälkeen seuraavan merkittävän ja määrätietoisen suomalaisen jazzin maailmanvalloituksen aloitti Trio Töykeät 25 vuotta sitten. Pianisti Iiro Rantalan johtama Trio Töykeät teki 18 vuoden aikana yli 2000 keikkaa 40 maassa. Viime vuodet Iiro on ahkeroinut sekä soolopianistina että kansainvälisten kokoonpanojensa kuten Iiro Rantala String Trio ja Iiro Rantala Super Trio kanssa. Soolopianolevy ”Lost Heroes” toi Iirolle arvostetun saksalaisen ”Preis der Deutschen Schallplatten Kritik” -palkinnon vuoden jazzlevystä ja hänet palkittiin parhaana jazzpianistina Echo Awardilla. Tänä keväänä Iiro Rantala keikkailee ympäri Eurooppaa.