Suomalaisen musiikin viikon vinyylikampanja osoittautunut menestykseksi

23.10.2014

Valtakunnallisen Suomalaisen musiikin viikon päätösviikonloppu alkaa tänään.

Kampanjan kärkituotteina olleet klassikkovinyylien uusintajulkaisut ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi. Näistä yksi, Juice Leskinen & Coitus Intin numeroitu 40-vuotisjuhlapainos Per Vers, Runoilija -levystä on jo loppunut maahantuojan varastosta! CMX:n läpimurtolevy Auran vinyyliversion ensipainos on sekin loppumaisillaan. Kauppoihin on saatu tilalle odotettu Eppu Normaalin Lyömättömät!-kokoelma sekä hip hop -klassikko, Avaimen Punainen Tiili -vinyyliversio. Tämän päivän live-erikoisuus on uuden levyn Dynamiittii julkaisevan Diandran livekeikka Loopilla, jota voi seurata radion sivuilta kello 14.00 alkaen.

Yksi kampanjan vinyyliharvinaisuksista on uudelleen masteroitu 35-vuotisjuhlapainos Tuomari Nurmio ja Köyhien Ystävien Kohdusta hautaan -klassikosta. Albumi oli aikoinaan Johanna-levymerkin ensimmäinen albumijulkaisu. Harvinaisuus on myös Rauli Badding Somerjoen Parhaat-kokoelma, joka ei ole koskaan aiemmin ollut saatavana vinyylinä, kuten ei myöskään edellä mainittu Aura, joka on myös kyseisen levyn 20-vuotisjuhlapainos. Eppu Normaalin Lyömättömät!-kokoelma on masteroitu uudelleen Akun Tehtaalla kappaleiden alkuperäisnauhoista ja kuulostaa kuuleman mukaan loistavalta! Juice Leskisen Per Vers, Runoilijassa on mukana Juho Juntusen piirtämä legendaarinen sarjakuva.

Muita ohjelmistoon kuuluvia vinyylilevyjä ovat mm. Wigwamin Nuclear Nightclub, Hurriganesin Roadrunner, Pelle Miljoona Oy:n Moottoritie on kuuma, Elastisen Joka päivä koko päivä, Pekka Strengin Kesämaa, Maj Karman Salama, Olavi Uusivirran Elvis istuu oikealla ja Ikuiset lapset, Ensiferumin Unsung Heroes, Von Hertzen Brothersin Stars Aligned, Approach ja Experience, Elokuun Hääväki saapuu (LP+CD), Kerkko Koskinen Kollektiivi -LP, Avaimen Punainen Tiili (2LP), Riston Risto ja Sähköhäiriöön, Palefacen Maan tapa, Klamydian Loputon luokkaretki, Heikki Sarmannon Everything Is It, Kari Peitsamon ja Riston The Second Coming of Mr. Jesus H. Christ, Aino Vennan Marlene, Reginan Katso Maisemaa, Prince of Assyrian Changing Places, Kakka-hätä-77:n Huoltoasemalle Unohdettu Mies, Felix Zengerin Won’t Say A Thing, Poets of the Fallin Signs of Life, Eleanoora Rosenholmin Vainajan Muotokuva ja Hyväile Minua Pimeä Tähti, Uusi Fantasian Heimo, Terveet kädet -yhtyeen UGH!!! Terveet kädet elävänä ja Apulannan Kaikki kolmesta pahasta. Vinyylivalikoimat vaihtelevat myymälöittäin ja tuotteita voi tilata myös netistä.

Suomalaisen musiikin viikon aikana julkaistaan myös eri tyylilajeja edustavia kotimaisia levyjä, kuten Samuli Edelmannin Mahdollisuus, Kotiteollisuuden kokoelma Murheen mailla II, Diandran Dynamiittii, Softenginen We Created The World, Lordin Scare Force One, Hevisauruksen kokoelma Jurahevin ikivihreät, Yön Hyvässä ja pahassa sekä Kyösti Mäkimattilan Joulumuistoni. Viikon aikana kauppiailla on erikoistarjouksia niin myymälöissä kuin nettikaupoissakin.

Muun muassa Prisma-ketjussa myydään kampanjaviikon aikana tasokasta Suomi Aarteet -kokoelmasarjaa, johon kuuluvat kokoelmat mm. Hectorilta, Irinalta, Juice Leskiseltä, Jussi Hakuliselta, Edu Kettuselta, Korsuorkesterilta, Dave Lindholmilta, Leningrad Cowboysilta, Ne Luumäet -yhtyeeltä, Pave Maijaselta, Tuomari Nurmiolta, Jope Ruonansuulta, Kauko Röyhkältä, Martti Servo & Napanderilta, Sir Elwoodin Hiljaisilta Väreiltä, Suurlähettiläiltä, Lauri Tähkä & Elonkerjuulta ja Wigwamilta. Mukana on myös 32 kultaista lastenlaulua -kokoelma, klassikkomateriaalia sisältävä Love Records -kokoelma sekä Uusi Aalto 1977-1984 -kokoelma. Joulumusiikkia on saatavana useassakin kokoelmassa eri myymälöissä, joista esimerkkinä mainittakoon The Joulukalenteri – The Laulut, Lapsuuteni rakkaimmat joululaulut ja Rokkaavaa joulua. Valikoimasta löytyvät myös Elokuvasävelmiä-kokoelma, lastenmusiikkikokoelma Kappas vaan … – tunnetuimmat lastenlaulut, tanssikansan helmi Lauantaitanssit sekä bilettäjille suunnattu 80-luvun pop-hitit.

Valtakunnallinen Suomalaisen musiikin viikko järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Kampanjan ajankohta on 16.10 – 26.10.2014. Suomalaisen musiikin viikko on kattokampanja, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria. Tapahtumaviikon järjestää Musiikkituottajat ry.

Eri aktiviteeteista annetaan tarkempaa infoa Facebookissa Suomalaisen Musiikin Viikko -sivulla. Sivuilta löydät myös tietoa erikoistarjouksista sekä kivajalkamyymälöissä, tavarataloissa että netissä. Sieltä bongaat myös tulevat ja senhetkiset tapahtumat sekä tarkempia infoja eri tapahtumista.

www.ifpi.fi/

www.facebook.com/pages/Suomalaisen-musiikin-viikko/271874806177822

Lisätietoja:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011686, katja.toivanen@helsinkicalling.com
Musiikkituottajat / Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, 09-6803 4050, tommi.kyyra@ifpi.fi