Pääsiäislauantaina juhlitaan levykauppoja

15.4.2014

Kansainvälinen Record Store Day kerää yhteen tulevana lauantaina 19.4. niin levykauppiaat, artistit kuin musiikin harrastajat.

Jokavuotisen tapahtuman tarkoituksena on houkutella kuluttajia levykauppoihin ja samalla tukea itsenäisten levykauppojen toimintaa sekä muistuttaa fyysisten äänitteiden olemassaolosta ja merkityksestä.

Artisteilla on merkittävä rooli itse tapahtumassa sekä erikoisjulkaisujen että päivän aikana tapahtuvien artistivierailujen kautta. Kansainvälisellä Record Store Day:llä on ollut tapana nimetä tapahtumalle oma lähettiläs. Tänä vuonna tätä roolia hoitaa Public Enemy:stä tuttu Chuck D.

Myös Suomi sai vihdoin oman RSD-lähettilään. Muun muassa hiljattain julkaistun ”Nyt kolisee” -albumin taustapiruna toiminut Paleface puhuu levykauppojen puolesta varmalla ja asiantuntevalla otteella:

“Levykauppa on luokkahuone, jossa opitaan uutta, joillekin jopa korkeakoulu! Se on pyhättö, rukoushuone, jossa polvistutaan rock-jumalten edessä, psykiatrinvastaanotto, joka tarjotaan terapiaa ja sielunhoitoa. Levykauppias on matkaopas ja huvipuiston lipunrepijä, maikka, mentori ja sosiaalityöntekijä”, riimittelee räpin monitaituri RSD-lähettilään ominaisuudessa.

Tapahtumaan osallistuu yhteensä 22 levykauppaa ympäri Suomea. Lauantaina moni levykauppa pidentää aukioloaikoja, ja normaalivalikoiman lisäksi tarjolla on varta vasten Record Store Day:hin tuotettuja keräilyharvinaisuuksia ja erikoispainoksia. Teemapäivän julkaisuista erityisen suosittuja ovat aiemmin olleet vinyylit, joita on runsaasti tarjolla myös tällä kertaa.

Record Store Day –tapahtuman koordinoinnista Suomessa vastaa Musiikkituottajat – IFPI Finland ry.

Huhtikuun 19. päivänä levykauppapäivää vietetään seuraavissa kotimaisissa levykaupoissa:

8 RAITA – Turku
BLACK AND WHITE RECORDS – Helsinki
FM MUSIC – Tampere
GOOFIN’ RECORDS – Helsinki
JUNGLE RECORDS – Pori
KELTAINEN JÄÄNSÄRKIJÄ – Helsinki
LEVY-ESKOT – Joensuu
LEVYKAUPPA ÄXÄT KAUTTA MAAN:
Asematunneli, Helsinki Kamppi, Jyväskylä, Kallio, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Tampere & Turku
POMP – Kotka
STUPIDO – Helsinki
SWAMP IDEAPARK – Lempäälä
SWAMP MUSIC – Tampere
SÄVELAITTA – Kotka

Record Store Day Suomi @ Facebook
Record Store Day Suomi @ Twitter
Record Store Day

Lisätietoja:

Tommi Kyyrä // Musiikkituottajat – IFPI Finland ry
tommi.kyyra@ifpi.fi
Tel. +358-(0)9-6803 4050

Emilia Määttänen // Musiikkituottajat – IFPI Finland ry
emilia.maattanen@ifpi.fi
Tel. +358-(0)9-6803 4050