Levykauppoja juhlitaan taas huhtikuussa

2.4.2014

Kansainvälistä levykauppapäivää eli Record Store Day:tä vietetään Suomessa virallisesti toista kertaa.

Huhtikuussa 19.4.2014 maailmanlaajuisesti järjestettävä tapahtuma kerää levykauppiaat, artistit ja musiikin harrastajat yhteen, tukee itsenäisten levykauppojen toimintaa ja muistuttaa fyysisten äänitteiden olemassaolosta sekä merkityksestä.

Lauantaina 19.4. levykaupoissa on tarjolla normaalin valikoiman lisäksi varta vasten Record Store Day:hin tuotettuja keräilyharvinaisuuksia ja erikoispainoksia. Teemapäivän julkaisuista erityisen suosittuja ovat aiemmin olleet vinyylit, joita on runsaasti tarjolla myös tällä kertaa.

Kansainvälisesti tapahtumaan osallistuu tuhansia musiikin erikoisliikkeitä, Suomesta mukana on 22 levykauppaa.

Paleface puhuu levykauppojen puolesta

Sekä levykauppojen, että -kauppiaiden tärkeyttä ylistävät niin artistit kuin myös musadiggaritkin, joiden kohtaamispaikkana toimii itse levykauppa. Tämän puolesta puhuu myös Suomen ensimmäinen virallinen RSD-lähettiläs Karri Miettinen a.k.a. Paleface.

“Levykauppa on luokkahuone, jossa opitaan uutta, joillekin jopa korkeakoulu! Se on pyhättö, rukoushuone, jossa polvistutaan rock-jumalten edessä, psykiatrinvastaanotto, joka tarjotaan terapiaa ja sielunhoitoa. Levykauppias on matkaopas ja huvipuiston lipunrepijä, maikka, mentori ja sosiaalityöntekijä”, toteaa räpin monitaituri astuessaan RSD-lähettilään saappaisiin.

Hiljattain Nyt kolisee –albumin parissa vaikuttanut Paleface puhuu levykauppojen puolesta niin artistin kuin musadiggarinkin näkökulmasta. Kansainvälisellä tasolla pestiä hoitaa Public Enemy -ryhmästä tuttu Chuck D. Levykauppojen status on korkealla molempien artistien elämässä, jonka vuoksi päivään osallistuminen oli lähes itsestäänselvyys.

“Luomuruuasta pitää maksaa vähän ekstraa. Se on kansalaisvelvollisuus. Sama pätee levykauppoihin. Kauan eläköön levykaupat!”, kiteyttää Paleface ja kertoo vierailevansa ainakin yhdessä levykaupassa myös itse tapahtumapäivänä.

Record Store Day –tapahtuman koordinoinnista Suomessa vastaa Musiikkituottajat – IFPI Finland ry.
Huhtikuun 19. päivänä tapahtuma valtaa seuraavat liikkeet:

8 RAITA – Turku
BLACK AND WHITE RECORDS – Helsinki
FM MUSIC – Tampere
GOOFIN’ RECORDS – Helsinki
JUNGLE RECORDS – Pori
KELTAINEN JÄÄNSÄRKIJÄ – Helsinki
LEVY-ESKOT – Joensuu
LEVYKAUPPA ÄXÄT KAUTTA MAAN:
Asematunneli, Helsinki Kamppi, Jyväskylä, Kallio, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Tampere & Turku
POMP – Kotka
STUPIDO – Helsinki
SWAMP IDEAPARK – Lempäälä
SWAMP MUSIC – Tampere
SÄVELAITTA – Kotka
 

www.facebook.com/pages/Record-Store-Day-Suomi/355223614594051

twitter.com/rsdfin

 

Lisätietoja:

Tommi Kyyrä // Musiikkituottajat – IFPI Finland ry tommi.kyyra@ifpi.fi

Tel. +358-(0)9-6803 4050

Emilia Määttänen // Musiikkituottajat – IFPI Finland ry emilia.maattanen@ifpi.fi

Tel. +358-(0)9-6803 4050