Äänitteiden kulta- ja platinamyyntirajoihin muutoksia

15.4.2014

Kultasinglen saavuttamiseen oikeuttava raja nousee.

Suomessa äänitteiden kulta- ja platinatunnustuksia hallinnoiva Musiikkituottajat – IFPI Finland ry on päättänyt nostaa kultalevyyn oikeuttavan singlemyynnin rajaa nykyisestä 5000 kappaleesta 20 000 kappaleeseen. Vastaavasti platinasinglen raja nousee 10 000 kappaleesta 40 000 kappaleeseen.

Singlejulkaisujen palkintorajoja laskettaessa huomioidaan nyt myös ns. suoratoistopalveluiden kautta kulutettava musiikki.

”Striimaus – eli suoratoistopalveluiden osuus äänitemarkkinoista Suomessa on vahvassa kasvussa ja se muodostaa jo niin merkittävän osan musiikin kokonaiskulutuksesta, että on perusteltua huomioida se myös kulta- ja platinatunnustuksissa”, kommentoi uudistusta Musiikkituottajien apulaisjohtaja Tommi Kyyrä. ”Singlemyynnin kultarajojen nelinkertaistaminen kertookin paitsi yksittäisten biisien merkityksen noususta, niin myös siitä voimakkaasta kiinnostuksesta ja kysynnästä joka tällä hetkellä äänitemusiikkiin kohdistuu”, Kyyrä jatkaa.

Muutos koskee kaikkia 1.1.2014 jälkeen julkaistuja singlelevyjä.
Lisätietoa kulta- ja platinatunnustuksista: http://www.ifpi.fi/tilastot/kultalevyt/

Lisätietoa: Musiikkituottajat – IFPI Finland / Tommi Kyyrä
(09) 6803 4050