EMMA GAALASSA PALKITTIIN

6.3.2014

Illan voitokkaimmat olivat Cheek, Haloo Helsinki! ja J. Karjalainen.
Gaalaa seurasi Barona Areenalla ennätysyleisö

Viime vuoden menestyneimpiä artisteja ja musiikkialan ammattilaisia palkittiin tänään Emma Gaalassa. Voitokkain tänä vuonna oli viisi Emmaa kahminut Cheek (vuoden miessolisti, vuoden hiphop -albumi, vuoden musiikkivideo, vuoden myydyin albumi ja yleisö Emma ). Voitokkaasta viime vuodesta nauttivat myös kumpikin kolme Emmaa pokanneet Haloo Helsinki! ( Vuoden yhtye, vuoden popalbumi, vuoden live-esiintyjä) ja J Karjalainen (Vuoden albumi, vuoden rockalbumi, vuoden biisi). Läpimurron viime vuonna tehnyt Isac Elliot palkittiin vuoden tulokas Emmalla sekä Spotifyn Innovation Awardsilla.

Emma Gaalassa esiintyivät muun muassa Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Kerkko Koskinen Kollektiivi sekä Sini Sabotagella vahvistettu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Vauhdikkaat yhteisesiintymiset tarjosivat tänä vuonna Redrama ja Isac Elliot sekä Cheek ja Robin. Kansainvälistä loistoa gaalaan toi Oscar-palkinnon juuri voittanut Thirty Seconds To Marsin keulakuva Jared Leto, joka jakoi vuoden yhtyeen Emman. Espoon Barona Areenalla järjestettyä gaalaa seurasi paikanpäällä yli neljän tuhannen hengen ennätysyleisö.

Näyttelijä Marja Salon sekä YleX:n Ville "Viki" Eerikkilän juontama Emma Plus oli katsottavissa Yle Areenassa. Niko Kivelän juontama tv-lähetys esitettiin klo 21:oo alkaen Yle TV 2:selta. Sekä Emma Gaala että Emma Plus ovat katsottavissa 5. 4.2014 asti osoitteessa yle.fi/emmagaala.

Suomen suurimman vuotuisen musiikkialan juhlagaalan järjestää Suomen Musiikkituottajat – IFPI Finland. Yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa palkinnonsaajiin kahdessa sarjassa: vuoden yhtye ja vuoden musiikkivideo. Tänä vuonna vuoden live-esiintyjä kategoriassa ehdolla olivat kaikki Emma-ehdokkaat, jotka äänestivät keskuudestaan voittajan.
Emma Gaala 2014 voittajat

Vuoden naissolisti
Sanni

Vuoden miessolisti
Cheek

Vuoden yhtye
Haloo Helsinki!

Vuoden albumi
Et ole yksin J. Karjalainen

Vuoden tulokas
Isac Elliot – Wake Up World

Vuoden popalbumi
Maailma on tehty meitä varten – Haloo Helsinki!

Vuoden rockalbumi
Et ole yksin – J. Karjalainen

Vuoden metallialbumi
Halo of Blood – Children of Bodom

Vuoden hiphop-albumi
Kuka muu muka – Cheek

Vuoden iskelmäalbumi
Lapislatsulia – Juha Tapio

Vuoden lastenalbumi
Ville & Valle – UMO

Vuoden biisi
Mennyt mies – säv. & san. J. Karjalainen

Vuoden tuottaja
MGI – Henri Lanz

Kriitikoiden valinta
Risto – II

Vuoden etnoalbumi
Pelimannit ja Hiljainen haltioituminen – Juuri & Juuri

Vuoden jazzalbumi
Kallio – Dalindèo

Vuoden klassinen albumi
Bach – Eskelinen / Ismo Eskelinen, kitara

Vuoden musiikkivideo
Timantit on ikuisia – Cheek
ohjaaja Jere Hietala, tuotantoyhtiö Liiga Music

Erikois-Emma
Pekka Sipilä

Erikois-Emma
Sakari Kukko

Vuoden myydyin albumi
Timantit on ikuisia – Cheek (67.152 kpl)
Warner Music Finland

Vuoden vienti Emma
Sunrise Avenue

Vuoden live-esiintyjä
Haloo Helsinki!

Yleisöäänestys:
Vuoden artisti – Cheek

Spotifyn Vuoden innovaattori
Isac Elliot