Suomen Virallinen Lista uudistuu – suoratoistopalvelut mukaan albumilistalle

26.2.2014

Suomi ottaa kolmantena maana maailmassa suoratoisto- eli striimauspalveluiden kautta tapahtuvan musiikinkulutuksen osaksi äänitemyyntiä mittaavaa Suomen Virallista Albumilistaa.

Suomi ottaa kolmantena maana maailmassa suoratoisto- eli striimauspalveluiden kautta tapahtuvan musiikinkulutuksen osaksi äänitemyyntiä mittaavaa Suomen Virallista Albumilistaa. Aiemmin suoratoistopalvelut on huomioitu albumilistalla Ruotsissa ja Norjassa. Suoratoistopalvelut otettiin osaksi yksittäisten kappaleiden kulutusta mittaavaa singlelistaa Suomessa huhtikuussa 2012.

”Suoratoistopalvelut kuten Spotify kasvoivat viime vuonna neljäkymmentäyksi prosenttia ja muodostavat jo liki kolmekymmentä prosenttia Suomen äänitemyynnin kokonaisarvosta. On siis varsin luontevaa huomioida ne myös musiikin kulutusta seuraavalla Suomen Virallisella Albumilistalla” toteaa uudistuksesta Suomen Virallisen Listan keräämisestä ja julkaisemisesta vastaavan Musiikkituottajat – IFPI Finlandin apulaisjohtaja Tommi Kyyrä. ”Musiikkia kulutetaan genrestä riippuen eri välineiden kautta, joten uudistuksen ansiosta pystymme entistäkin tarkemmin mittaamaan albumijulkaisujen yleistä suosiota” Kyyrä jatkaa.

Uudistus astuu voimaan välittömästi ja uudistettu Suomen Virallinen Lista on kuultavissa Radio Aallossa, Radio Rockissa ja SuomiPopissa sunnuntaisin klo 12-14.

Lisätietoja: Musiikkituottajat – IFPI Finland/ Tommi Kyyrä

www.ifpi.fi

www.suomenvirallinenlista.fi