Musiikin Puolesta

26.11.2013

Laittomien musiikkipalvelujen suosio laskussa – jo yli yhdeksänkymmentä prosenttia suomalaisista kuluttaa musiikkinsa laillisista lähteistä

Laittomien musiikkipalvelujen suosio laskussa – jo yli yhdeksänkymmentä prosenttia suomalaisista kuluttaa musiikkinsa laillisista lähteistä

Tieto käy ilmi Tutkimusyhtiö Consumer Compassin vuonna 2013 Musiikkituottajat ry:n toimeksiannosta toteuttamasta tutkimuksesta jossa haastateltiin 750 iältään 18 – 55 vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen mukaan viimeisen 6 kuukauden aikana musiikkia laittomista lähteistä latasi 9 prosenttia vastaajista. Eniten säännöllisesti piraattipalveluja käyttivät tutkimuksen mukaan alle 30-vuotiaat miehet.

Kuluttajat tyytyväisiä laillisiin musiikkipalveluihin

Kuluttajat olivat nyt toteutetun tutkimuksen mukaan tyytyväisiä laillisten musiikkipalvelujen valikoimaan. Myös suoratoistopalveluiden käyttäjäkokemukseen oltiin tyytyväisiä. Maksuttomien suoratoistopalveluiden käyttötyytyväisyys oli erittäin hyvä, maksullisten palveluiden osalta jopa erinomainen. Peräti 94 prosenttia maksullisen Spotifyn käyttäjistä piti palvelun käyttöä helppona ja vaivattomana, 83 prosentin mielestä palvelun musiikkivalikoima oli erinomainen ja 77 prosentin mielestä palvelun hinta-laatu suhde oli kohdallaan.

Musiikin kuuntelutapoja tutkittaessa myös perinteinen Cd-levy nousi esiin, sillä sen katsottiin tarjoavan äänenlaadultaan parhaan kuuntelukokemuksen. Erityisesti Cd:n helppokäyttöisyyttä arvostettiin.

Suomessa on tällä hetkellä saatavilla perinteisten levykauppojen ja äänitemyyntipisteiden lisäksi noin kaksikymmentä laillista digitaalista musiikkipalvelua.

Musiikin Puolesta

Musiikkituottajat on avannut www.musiikinpuolesta.fi – sivuston, jonka kautta musiikin ystävät voivat lähettää ja jakaa suosikkiartistien videoituja joulutervehdyksiä. Sivustolla on myös linkit Suomessa toimiviin levykappoihin, tavarataloihin, musiikin latauskauppoihin ja muihin musiikkipalveluihin. Musiikkituottajat ry haluaa sivuston välityksellä kiittää suomalaisia musiikin kuluttajia siitä, että valtaosa heistä toimii oikein ja hankkii musiikin laillisista lähteistä.

Lisätietoa:

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry/Lauri Rechardt
www.musiikinpuolesta.fi
#musiikinpuolesta
#ifpifi