VALTAKUNNALLINEN SUOMALAISEN MUSIIKIN VIIKKO STARTTAA TÄNÄÄN

16.10.2013

‘- Kampanja järjestetään 17.10. – 27.10.2013
– Mukana myymälävierailuja, erikoistarjouksia, konsertteja ja levyjulkaisuja

Jo kolmatta kertaa järjestettävä Suomalaisen musiikin viikko alkaa tänään 17.10.2013. Kyseessä on valtakunnallinen kotimaiseen musiikkiin keskittyvä teemaviikko, joka alkaa Tampereelta Musiikki & Media -messuilta ja päättyy Helsingin Musiikkimessuihin sunnuntaina 27.10.2013. Suomalaisen musiikin viikko on kattokampanja, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria. Tapahtumaviikon järjestää Musiikkituottajat ry.

Suomalaisen musiikin viikon aikana julkaistaan eri tyylilajeja edustavia kotimaisia levyjä, järjestetään myymälävierailuja, konsertteja, keikkoja sekä kauppiaiden erikoistarjouksia niin myymälöissä kuin nettikaupoissakin. Eri aktiviteeteista annetaan tarkempaa infoa Facebookissa Suomalaisen Musiikin Viikko -sivulla. Radio SuomiPOP on aktiivisesti mukana kampanjassa tänä vuonna.

Myymälävierailuja järjestetään viikon aikana useita. Lauri Tähkä vierailee tänään 17.10. uuden Kauppakeskus Kaaren avajaisissa Helsingissä Kannelmäessä. Huomenna perjantaina 18.10. Robin vierailee Turussa Kauppakeskus Myllyssä ja Reckless Love Kauppakeskus Kaaressa Helsingissä. Hearing esiintyy Tampereen Levykauppa Äxässä. Lauantaina 19.10. Helsingin Kampin Levykauppa Äxässä esiintyy Radiopuhelimet. Robin vierailee Kauppakeskus Kaaren avajaisissa Helsingissä sunnuntaina 20.10. ja perjantaina 25.10. Helsingin Asematunnelin Äxässä jakavat nimikirjoituksia Hevisauruksen Herra Hevisaurus ja Milli Pilli.

Keikka- ja konserttitarjonta on tapahtumaviikon aikana erittäin runsas. Tampereella järjestetään tulevana viikonloppuna laaja Lost In Music -festivaali. Viikon aikana eri puolilla Suomea keikkailevat mm. Aste, Jannika B, Cheek, Frederik, Haloo Helsinki!, JVG, Veeti Kallio, Eija Kantola, Katri Helena, Tuomas Kauhanen, Paula Koivuniemi, Mikael Konttinen, Kotiteollisuus, Kuningasidea, Lord EST, Jarkko Martikainen, Neljänsuora, Tuomari Nurmio, Petri Nygård, Matti Nykänen, Kari Peitsamo, PistePiste, Anna Puu, Kayko Röyhkä, Radiopuhelimet, SICI, Stig, Taikakuu, Turmion Kätilöt, SANNI, Marita Taavitsainen, Suvi Teräsniska, Janne Tulkki, Laura Voutilainen ja Yölintu. MeNaiset-yhtye esiintyy Suomen Kansanmusiikkiliiton syyskiertueella Mäntyharjulla, Helsingissä, Tamperella, Seinäjoella ja Kuhmossa 22.10. – 26.10. Vantaan Viihdeorkesteri konsertoi Helsingissä yleisön toivelauluista kootulla Suomen parhaat laulut -konsertilla 22.10 ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri esittää Kokkolassa Olli Mustosen Konserton kolmelle viululle ja orkesterille 26.10.

Viikon aikana julkaistaan useita levyjä, joista esimerkkinä mainittakoon seuraavat; Dave Forestfield Party Music For Wasteland Teens, Fröbelin Palikat Parhaat Palat 2, Hevisaurus Vihreä Vallankumous, Kolmas Nainen Me ollaan ne, Maarit Miten elämästä kertoisin, Charles Plogman On Elämä Laulu, Sin Cos Tan Afterlife, Sunrise Avenue Unholy Ground, The Youngers Men From The Mountain sekä Poets of The Fallin ensimmäinen live-DVD Live in Moscow. Näiden lisäksi useat myymälät ja ketjut järjestävät erikoistarjouksia kivajalkamyymälöissä ja netissä. Näistä löydät lisäinfoa Facebook-sivuilta.

Suomalaisen musiikin viikon Facebook-sivulta löytyvät tulevat ja senhetkiset tapahtumat sekä tarkempia infoja tapahtumista.
www.ifpi.fi/

www.facebook.com/pages/Suomalaisen-musiikin-viikko/271874806177822

Lisätietoja:

Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011686, katja.toivanen@welho.com

Musiikkituottajat / Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, 09-6803 4050, tommi.kyyra@ifpi.fi