SUOMALAISEN MUSIIKIN VIIKKO HUIPENTUU

10.10.2013

VALTAKUNNALLINEN SUOMALAISEN MUSIIKIN VIIKKO HUIPENTUU VIIKONLOPPUNA PMMP:N JÄÄHYVÄISKONSERTTEIHIN JA HELSINGIN MUSIIKKIMESSUIHIN

Suomalaisen musiikin viikko päättyy viikonloppuna Helsingin Musiikkimessuihin sekä PMMP:n loppuunmyytyihin jäähyväiskonsertteihin Helsingin Jäähallissa lauantaina 26.10. ja sunnuntaina 27.10.2013. Konserteissa PMMP:n lämmittelijänä soittaa Pertti Kurikan Nimipäivät. Helsingin Musiikkimessut ovat paraikaa käynnissä. Musiikkimessuilla vierailee viikonlopun aikana usea artisti, kuten esimerkiksi Kauko Röyhkä, Aino Venna ja Jesse Kaikuranta. Tänään Musiikkimessuilla järjestetään myös Rockin SM 2013 -kisan finaali kello 17.00.

Viikonloppuna on tiedossa myös useita klassisen musiikin konsertteja, kuten esimerkiksi Radion Sinfoniaorkesterin kantaesitys säveltäjä Sebastian Fagerlungin kitarakonsertosta Transit, jonka solistina soittaa kitaristi Ismo Eskelinen. Hevisauruksen Herra Hevisaurus ja Milli Pilli jakavat nimikirjoituksia Levykauppa Äxän Asematunnelin myymälässä tänään kello 17.00. Eri aktiviteeteista annetaan tarkempaa infoa Facebookissa Suomalaisen Musiikin Viikko -sivulla. Radio SuomiPOP on myös aktiivisesti mukana kampanjassa.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri esittää Kokkolassa Olli Mustosen Konserton kolmelle viululle ja orkesterille lauantaina 26.10. Ooppera Skaala rikkoo puolestaan raja-aitoja kokeilemalla pop up -oopperaa Helsingissä esittämällä Eeppi Ursinin ja Visa Oscarin oopperan Turing Machine Punanotkon väestösuojassa 25. ja 26.10. Kansanmusiikkia edustavat viikonlopun aikana Vasa Folk -kansanmusiikkifestivaali sekä Kansanmusiikin komiampi ilta Seinäjoella Seinäjoki-salissa tänään.

Keikka- ja konserttitarjonta on loppuviikona aikana valtava. Viikon aikana eri puolilla Suomea keikkailevat mm. Jonne Aaron, Aste, Cheek, Annika Eklund, Haloo Helsinki!, JVG, Katri Helena, Maarit & Sami Hurmerinta, Tuomas Kauhanen, Kotiteollisuus, Kuningasidea, Anne Mattila, Marko Maunuksela, Kyösti Mäkimattila, Neljänsuora, Petri Nygård, Matti Nykänen, Heidi Pakarinen, Kari Peitsamo, PistePiste, Charles Plogman, Kayko Röyhkä, SANNI, SICI, Stig, Taikakuu, Turmion Kätilöt, Marita Taavitsainen, Suvi Teräsniska, Janne Tulkki, Saija Tuupanen, Laura Voutilainen, Arttu Wiskari ja Yölintu.

Musiikkituottajat ry:n järjestämä Suomalaisen musiikin viikko on valtakunnallinen kotimaiseen musiikkiin keskittyvä teemaviikko, joka alkoi Tampereelta Musiikki & Media -messuilta 17.10.2013. Suomalaisen musiikin viikko on kattokampanja, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria.

Teemaviikon aikana on julkaistu useita kotimaisia levyjä, järjestetty myymälävierailuja, konsertteja, keikkoja sekä kauppiaiden erikoistarjouksia niin myymälöissä kuin nettikaupoissakin. Myymälävierailuja ovat tehneet mm. Lauri Tähkä, Robin ja Reckless Love. Keikkoja ja konsertteja on järjestetty lähes kaikissa genreissä tanssimusiikista hip hoppiin, poppiin, rockiin, iskelmään ja rappiiin.

Viikon aikana on lisäksi julkaistu levyjä, joista esimerkkinä mainittakoon seuraavat; Dave Forestfield Party Music For Wasteland Teens, Fröbelin Palikat Parhaat Palat 2, Hevisaurus Vihreä Vallankumous, Kolmas Nainen Me ollaan ne, Maarit Miten elämästä kertoisin, Charles Plogman On Elämä Laulu, Sin Cos Tan Afterlife, Sunrise Avenue Unholy Ground, The Youngers Men From The Mountain sekä Poets of The Fallin ensimmäinen live-DVD Live in Moscow. Näiden lisäksi useissa myymälöissä ja ketjuissa on viikon aikana erikoistarjouksia. Näistä löydät lisäinfoa Facebook-sivuilta.

Suomalaisen musiikin viikon Facebook-sivulta löytyy tarkempia infoja tapahtumista.

www.ifpi.fi/

http://www.facebook.com/pages/Suomalaisen-musiikin-viikko/271874806177822