Nettipalvelu Suomalaisen musiikin historia

17.6.2013

Kymmeniä tuhansia aiemmin julkaisemattomia musiikkikappaleita nyt saatavilla digitaalisesti.

Warner Music Finland on julkaissut valtaosan kotimaisen musiikin katalogistaan digitaalisessa muodossa. Julkistuksen myötä kuluttajien saataville tuodaan peräti 25 000 digitaalisesti ennen julkaisematonta kappaletta sekä yli 3000 albumia.

Warner Musicin katalogi kattaa merkittävän osan kotimaisesta äänitehistoriasta 1920-luvulta aina 1970-luvulle saakka. Valtaosa tästä materiaalista ei ole ollut aiemmin saatavana. Kyseinen arkisto on nyt digitaalisessa muodossa sekä kuunneltavissa että ostettavissa. Mukana on musiikkia usealta tuhannelta eri artistilta ja useilta legendaarisilta levymerkeiltä, kuten mm. Discophon, Fazer, Finlandia, Finnlevy, Scandia jne.

Warner Music lanseerasi julkaisun yhteydessä myös Suomalaisen musiikin historia -nimisen nettipalvelun (www.suomalaisenmusiikinhistoria.fi), jonka kautta digitaalinen aineisto on helposti kuluttajien kuunneltavissa. Palvelu sisältää 5000 albumia sekä 40 000 kappaletta aina 1920-luvulta tähän hetkeen saakka. Suomalaisen musiikin historia -nettipalvelu on integroitu Spotify -musiikkipalvelun kanssa.

”Warnerin katalogin digitalisointihanke on merkittävää sekä kulttuurihistoriallisesti että koko alalle.   Tämä on konkreettinen esimerkki siitä kuinka musiikkiyhtiöt panostavat uusiin palveluihin ja äänitteidensä mahdollisimman laajaan saatavuuteen, sekä tarjoavat näin kuluttajille asuinpaikkaan ja kellonaikaan katsomatta mahdollisuuden nauttia myös sellaisista äänitteistä, joita ei välttämättä enää kaupan hyllyiltä löydy”, kommentoi Musiikkituottajien edustaja Lauri Rechardt.

Lisätietoa:
Katja Toivanen, puh. 040-7011 686 / katja.toivanen (ät) welho.com
Warner Music: Hannu Asumaa,  puh. 044-288 9055, hannu.asumaa (ät) warnermusic.com