Lainsäädäntö kehittyy ja sisältömarkkinat kasvavat – Norjassa

12.5.2013

Norjan valtiopäivät hyväksyi tällä viikolla lain joka mahdollistaa pääsyn estämisen internetsivustoille, joilta levitetään ilman lupaa tekijänoikeudella suojattuja sisältöjä.

Lainsäädäntö kehittyy ja sisältömarkkinat kasvavat – Norjassa

Uusi laki antaa tuomioistuimille valtuudet määrätä teleoperaattorit estämään pääsy sivustoille, joiden kautta levitetään suojattuja sisältöjä ilman tekijöiden ja sisällön tuottajien lupaa. Toimenpide parantaa entisestään kasvussa olevan digitaalisen musiikkimarkkinan toimintaedellytyksiä. Kuluvan vuoden ensimmäisen kvartaalin musiikkimyynti kasvoi 12%. Vuonna 2012 äänitteiden kokonaismyynti Norjassa kasvoi 7%. Kasvu tulee pääosin Internetin suoratoistopalvelujen kuten Spotify:n ja WiMP:n lisääntyneestä suosiosta. Lisätietoa: www.ifpi.no

"Suomessa on myös havaittavissa kehitys, jossa laillinen digitaalinen sisältömarkkina kasvaa ja laittomien palvelujen käyttö laskee. Kuluttajat käyttävät mieluummin hyviä ja turvallisia laillisia palveluita kuin laittomia sivustoja. Odotamme kuitenkin yhä hallitukselta pikaisesti eurooppalaisten esimerkkien mukaisia lainsäädäntötoimia positiivisen kehityksen jatkon turvaamiseksi ja laittomien palveluiden toiminnan estämiseksi," kommentoi Lauri Rechardt Musiikkituottajista.

Lisätietoa: Musiikkituottajat – IFPI Finland