Lauantaina 20.4. vietetään levykauppojen päivää

17.4.2013

Record Store Day on kansainvälinen vuosittain järjestettävä musiikkia juhlistava päivä. Se kerää levykauppiaat, artistit ja musiikin harrastajat yhteen maailmanlaajuisesti.

Kuudetta kertaa vietettävä Record Store Day on tänä vuonna lauantaina 20.4. Vuosittain huhtikuun kolmantena lauantaina tuhansista levykaupoista ympäri maailman löytyy tavallisen tarjonnan lisäksi Record Store Day:tä varten tuotettuja keräilyharvinaisuuksia ja erikoispainoksia. Teemapäivän julkaisuista suosittuja ovat olleet vinyylit, ja niitä tuotetaan erityisen paljon tänäkin vuonna.

Suomi on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa virallinen Record Store Day -maa, mikä tarkoittaa sitä, että kauppoihin saadaan keräilyharvinaisuuksia ympäri maailman.

Record Store Day –tapahtumaa Suomessa koordinoi Musiikkituottajat – IFPI Finland ry.

Record Store Day:n kaupallinen merkitys musiikin erikoisliikkeille on varsin suuri. Esimerkiksi Britanniassa ja Yhdysvalloissa teemapäivän myynti ylittää joulumyynnin jopa moninkertaisesti.

Päivää varten levyjä julkaisevat muiden muassa Aerosmith, Biffy Clyro, David Bowie, Gary Clark Jr., Miles Davis, Deep Purple, Deftones, Bob Dylan, Dio, Ebba Grön, Jimi Hendrix, Jukka Poika, Megadeth, Mies & Elämä, Misfits, Mumford & Sons, Napalm Death, Pink Floyd, Placebo, Raappana, Rival Sons, Rolling Stones, Röyksopp, Sigur Ros, Slayer, Swedish House Mafia, Testament, Frank Turner, Steven Wilson, Frank Zappa.

Tapahtumaan osallistuu Suomessa useita musiikin erikoisliikkeitä. Mukana ovat tänä vuonna muun muassa Levykauppa Äx, Stupido-Shop Record Store, FM Music, Levykauppa Epes, Swamp Music, 8raita, Asema, Jungle Records, Levy-Eskot, Levy-Musiikki, Pomp sekä Sävelaitta.

Myös Music Finland on tänä vuonna mukana Record Store Day:ssä. Music Finland julkaisee yhdessä mediakumppaninsa The Line of Best Fitin kanssa 10-tuumaisen kokoelmavinyylin osana Iso-Britannian virallista Record Store Day -ohjelmaa.

 

Tarkempaa tietoa Record Store Day -tuotteista ja tapahtumista saa liikkeiden kotisivuilta ja Facebookista:

Record Store Day Suomi

Lisätietoa kansainvälisestä Record Store Day -tapahtumasta:
http://www.recordstoreday.com/Home

Lisätietoa:
Musiikkituottajat – IFPI Finland / Tommi Kyyrä
puh. 09-68034050
tommi.kyyra (ät) ifpi.fi