Uusi Pro-Music -sivusto avattu

10.10.2012

www.pro-music.org – kaikki digitaalisesta musiikista

Tänään avattiin uusittu www.pro-music.org –sivusto, jonka kautta löytyy tietoa yli viidestäsadasta laillisesta musiikkipalvelusta eri puolilta maailmaa. Uusitulta sivustolta löytyy tietoa erityyppisistä laillisista musiikkipalveluista, joiden kautta löytyy jopa 20 miljoonaa musiikkikappaletta. Sivustolta löytyy linkit niin latauskauppoihin, tilauspalveluihin kuin mainosrahoitteisiin palveluihin. Erilaisia musiikkipalveluja voi etsiä helposti vaikkapa niiden maantieteellisen sijainnin perusteella.

Pro-music –sivuston taustalla on musiikkituottajien kansainvälinen kattojärjestö IFPI, mutta musiikkiala laajalti on osallistunut sivuston kehittämiseen ja tukemiseen. Hankkeessa on mukana kaikenkokoisia levy-yhtiöitä, esiintyjiä, musiikkikustantajia, musiikkikauppiaita sekä muusikkojärjestöjä.

Sivustolla on kaksi pääasiallista toiminnallisuutta:

– kattava linkkihakemisto lisensioituihin musiikkipalveluihin maittain ja palvelutyypeittäin

– informaatio-osio, josta löytyy perustietoa tekijänoikeudesta, ohjeistus online –musiikkipalvelujen helppoon ja turvalliseen käyttöön, sekä linkkejä aiheeseen liittyviin opetusmateriaaleihin ja alan tilastoihin

www.pro-music.org –sivuston tarkoituksena on opastaa kuluttajia laillisten digimusiikkipalveluiden pariin sekä tarjota samalla tietoa digitaalisesta musiikista. Sivustolta löytyy hyödyllistä informaatiota myös opiskelijoille, tutkijoille, toimittajille sekä ylipäätään digitaalisesta musiikista kiinnostuneille.
Sivuston taustalla olevasta kahdeksasta kansainvälisestä musiikkialan järjestöstä (IFPI, FIM, GERA, GIART, ICMP, IMMF, IMPA, IMPALA) löytyy lisätietoa sivuston ”About us” –osiosta.

Suomessa toimii myös suomenkielinen palvelu www.dwnld.fi. Palveluun on koottu kattavasti tietoa Suomessa saatavilla olevista laillisista kulttuuri- ja viihdepalveluista.

Digitaalisen musiikkimyynnin osuus äänitteiden kokonaismyynnistä Suomessa on tällä hetkellä noin 31 %. Suomessa toimii yli viisitoista laillista digitaalista musiikkipalvelua. Näiden joukossa on sekä latauspalveluita että erilaisia tilauspalveluita.

Lisätietoa:
Musiikkituottajat – IFPI Finland