Suomalaisen musiikin viikon ohjelma tarkentuu

23.10.2012

Mukana myymälävierailuja, keikkoja, konsertteja ja erikoistarjouksia.

Valtakunnallisen Suomalaisen musiikin viikon ohjelma täydentyy. Jo toista vuotta peräkkäin järjestettävä teemaviikko alkoi 18.10. ja se päättyy Helsingin Musiikkimessuihin sunnuntaina 28.10.2012.
Suomalaisen musiikin viikko on kattokampanja, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria sekä kiinnittää huomiota musiikin eri tyylilajeihin samanarvoisina. Tapahtumaviikon järjestää Musiikkituottajat ry.

Suomalaisen musiikin viikko yhdistää eri musiikkityylien tapahtumat yli viikon kestäväksi valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Edustettuina ovat eri tyylilajit ja tapahtumat laidasta laitaan; rock, pop, metalli, hip hop, jazz, iskelmä, klassinen, maailmanmusiikki sekä lastenmusiikki. Mukaan mahtuu klassisia konsertteja, kevyen musiikin keikkoja, nimikirjoitusvierailuja ja kauppiaiden erikoistarjouksia.

Kauppiasvierailuja mahtuu loppuviikon ajalle useita. HIM jakaa nimikirjoituksia Helsingin Stockmannilla perjantaina 26.10. Jesse Kaikurannalla on ns. ennakkokeikka niinikään Stockmannilla lauantaina 27.10, jolloin siellä esiintyy myös nuorten suosikki Tuuli. Sunnuntaina samaisessa tavaratalossa esiintyy Robin. Anna Puu esiintyy Levykauppa Äxässä Helsingissä 26.10. ja Disco Ensemble samana päivänä Levykauppa Äxässä Tampereella.

Musamessuilla Top Ten Stagella Helsingissä nimikirjoituksia jakavat viikonlopun aikana seuraavat artistit: Sturm und Drang torstaina 25.10, Kauko Röyhkä ja Tuuli perjantaina 26.10, Aste, Ilpo Kaikkonen, Mimi & Kuku, Anna Puu ja Laura Närhi lauantaina 27.10. sekä Robin, Lasten aarteita -tähtiä, Hevisaurus ja Grease Helmet sunnuntaina 28.10.

Kevyen musiikin keikkoja järjestetään viikon aikana kautta Suomen. The 69 Eyes aloittaa kiertueensa Turun Klubilta perjantaina 26.10, josta se jatkaa Helsingin Nosturiin Halloween-keikalle 27.10. Jukka Kuoppamäki vierailee 70-vuotisjuhlakiertueellaan mm. Turussa, Tampereella ja Oulussa. Ti-Ti Nallen Hei Nallet, LENNETÄÄN! -kiertue vierailee Hyvinkäällä 27.10, Järvenpäässä 28.10. ja Vantaalla 29.10. Loppuviikosta keikkailevat myös mm. Haloo Helsinki, Mariska & Pahat Sudet, Paula Koivuniemi, Neljänsuora ja Ilpo Kaikkonen.

Jazzyhtye Tonight at Noon järjestää levynjulkaisukonsertin Dubrovnikissa Helsingissä torstaina 25.10. Valtakunnallisten Jazz-päivien avajaiskonsertti järjestetään Joensuussa 25.10, jolloin Joensuun Kaupunginorkesteri esittää Bird elää! -jazzkonsertin johtajanaan ja saksofonisolistinaan Jukka Perko. Konsertin muina solisteina esiintyvät pianisti Aki Rissanen, kontrabasisti Ville Herrala ja rumpali Teppo Mäkynen.

Tenori Hannu Jurmu ja pianisti Ilmari Räikkönen esittävät lied-konsertissaan Helsingin Musiikkitalolla säveltäjä Yrjö Kilpisen harvinaisia lauluja 25.10. Elokuvamusiikin ystäviä hemmotellaan puolestaan live-scorella Saara Cantellin elokuvassa Tähtitaivas talon yllä, joka esitetään Helsingissä Kanneltalossa samana päivänä.

Viikkoon mahtuu myös useita erikoistarjouksia. Kansanmusiikkiliiton Nettiputiikista tilaukset kulkevat Suomeen kampanja-ajan ilman toimitusmaksua ja Levykauppa Äxässä on viikon ajan laaja Suomiräp-kampanja.

Suomalaisen musiikin viikon aikana julkaistaan useita kiinnostavia uutuuslevyjä, kuten esimerkiksi Anna Puun Antaudun, Mokoman 180 astetta, Marionin Sydänsillat sekä Kotipelto & Liimataisen Blackoustic.

Kokoelmarintaman uutuuksia ovat HIMin kokoelmalevy XX – Two Decades of Love Metal sekä Topi Sorsakosken 6CD:n Kultaa ja timantteja – Laulajan juhlakokoelma 1976-2011 ja 2CD:n kokoelma. 22-Pistepirkko julkaisee kattavan 5CD:n ja DVD:n The Singles -kokoelman. Legendaariselta Karelia-yhtyeeltä julkaistaan kattava Suomi Pop –kokoelma. Mukana on myös useita kiinnostavia indie-julkaisuja, joista saat lisäinfoa Facebookista.

Muita syyskauden merkittäviä julkaisuja ovat Kerkko Koskinen & Kollektiivin studiolevy, Kotiteollisuuden Sotakoira II, Kulkukoirat & Kalle Kaajan Matkamies maan, Timo Rautiaisen & Neljännen sektorin Kunnes elämä meidät erottaa, Robinin Chillaa, Torsten Borgin Junebug, Jesse Kaikurannan Vie mut kotiin, The 69 Eyesin X, Elonkerjuun Ilon pirstaleet, Disco Ensemblen Warriors, Hevisauruksen Kadonneen Louhikäärmeen arvoitus sekä Viktor Klimenkon Emigrant – Riemuvuodet 1965-2012 -kokoelma. Jazz-puolen kiinnostava uutuus on Maratone Quintetin Finding The Way ja klassisen puolen erikoisuus on dvd-julkaisu Mikko Heiniön oopperasta Erik XIV.

Lapsia muistetaan lisäksi Smurffien Suomihitit 2012 Vol.21 -albumilla, Riitan ja Ti-Ti Nallen uutuslevyllä Tärinähousut vauhdissa sekä Karvakuonojen Joulutuulella-levyn uusintajulkaisulla.

Suomalaisen musiikin viikko löytyy myös Facebookista, josta löydät tulevat ja senhetkiset tapahtumat.

http://www.facebook.com/pages/Suomalaisen-musiikin-viikko/271874806177822
 

Lisätietoja:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011686, katja.toivanen(ät)welho.com
Musiikkituottajat / Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, 09-6803 4050, tommi.kyyra(ät)ifpi.fi