Suomalaisen musiikin viikko 18. – 28.10.2012

16.10.2012

Valtakunnallinen musiikkitapahtuma – mukana konsertteja, nimikirjoitusvierailuja, levyjulkaisuja ja tarjouksia.

Valtakunnallinen Suomalaisen musiikin viikko järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Kyseessä on kotimaiseen musiikkiin keskittyvä teemaviikko, joka alkaa Tampereelta Musiikki & Media -messuilta torstaina 18.10.2012 ja päättyy Helsingin Musiikkimessuihin sunnuntaina 28.10.2012. Valtakunnallinen Suomalaisen musiikin viikko on kattokampanja, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria sekä kiinnittää huomiota musiikin eri tyylilajeihin samanarvoisina. Tapahtumaviikon järjestää Musiikkituottajat ry.

Suomalaisen musiikin viikko yhdistää eri musiikkityylien tapahtumat yli viikon kestäväksi valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Edustettuina ovat eri tyylilajit laidasta laitaan; rock, pop, metalli, hip hop, jazz, iskelmä, klassinen, maailmanmusiikki sekä lastenmusiikki.

Tapahtuma-aikana järjestetään nimikirjoitusvierailuja, keikkoja, konsertteja sekä kauppiaiden erikoistarjouksia. Kyseessä ei ole hintakampanja, vaan musiikkitapahtuma. Suomalaisen musiikin viikon aikana julkaistaan ja nostetaan esille useita kotimaisia uutuus- ja uusintajulkaisuja.

Kevyen musiikin keikkoja järjestetään viikon aikana kautta Suomen. Suosittu Elonkerjuu-yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa Helsingissä Virgin Oilissa 19.10. Seppo Ruohonen esittää Musiikiteatteri Kapsäkissä Georg Malmstenin lauluja 21.10. Anna-Mari Kähärä esiintyy samaisessa Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä oman orkesterinsa kanssa 26.10. Samana päivänä The 69 Eyes aloittaa kiertueensa Turun Klubilta, josta se jatkaa seuraavana päivänä Helsingin Nosturiin Halloween-keikalle. Räppäri Aste esiintyy Linnanmäellä 21.10. Jukka Kuoppamäki vierailee 70-vuotisjuhlakiertueellaan mm. Turussa, Tampereella ja Oulussa. 22-Pistepirkko esiintyy viikon aikana Tampereella, Raumalla ja Helsingissä ja Kotipelto & Liimatainen puolestaan Nokialla, Helsingissä ja Kuopiossa. Lasten suosikki Ti-Ti Nalle starttaa kiertueensa Salosta 19.10. Viikon aikana keikkailevat myös mm. Stig, Mariska & Pahat Sudet, Yölintu, Petri Nygård, Kotiteollisuus sekä Aikakone.

Nimikirjoitusvierailuja mahtuu tapahtumaviikon ajalle useita. 22-Pistepirkko vierailee Helsingissä Stupido Shopissa lauantaina 20.10. Seuraavana viikonloppuna Musamessuilla Helsingissä nimikirjoituksia jakavat mm. Sturm und Drang, Kauko Röyhkä, Tuuli, Laura Närhi, Robin, Hevisaurus ja Grease Helmet.

Radion Sinfoniaorkesteri järjestää säveltäjä Kaija Saariahon 60-vuotiskonsertin perjantaina 19.10. Helsingin Musiikkitalossa. Valtakunnallisten Jazz-päivien avajaiskonsertti järjestetään Joensuussa 25.10., jolloin Joensuun Kaupunginorkesteri esittää Bird elää! -jazzkonsertin johtajanaan ja saksofonisolistinaan Jukka Perko. Konsertin muina solisteina esiintyvät pianisti Aki Rissanen, kontrabasisti Ville Herrala ja rumpali Teppo Mäkynen. Kymi Sinfonietta esittää Focus Rautavaara: Elävien säveltäjien sarja -konsertin niin Kouvolassa kuin Helsingissäkin. Tenori Hannu Jurmu ja pianisti Ilmari Räikkönen esittävät lied-konsertissaan Helsingin Musiikkitalolla säveltäjä Yrjö Kilpisen harvinaisia lauluja 25.10. Elokuvamusiikin ystäviä hemmotellaan puolestaan live-scorella Saara Cantellin elokuvassa Tähtitaivas talon yllä, joka esitetään Helsingissä Kanneltalolla samana päivänä.

Viikon aikana julkaistaan useita kiinnostavia uutuuslevyjä, kuten esimerkiksi Anna Puun Antaudun, Mokoman 180 astetta, Kulkukoirat & Kalle Kaajan Matkamies maan, Marionin Sydänsillat sekä Kotipelto & Liimataisen Blackoustic. Jazz-osastoa edustaa Tonight at Noonin People, Stories and Dreams.

Kokoelmarintaman uutuuksia ovat HIMin kokoelmalevy XX – Two Decades of Love Metal sekä Topi Sorsakosken Kultaa ja timantteja -boxset ja 2CD:n kokoelma. 22-Pistepirkko julkaisee kattavan 5CD:n ja DVD:n The Singles -kokoelman. Legendaariselta Karelia-yhtyeeltä julkaistaan kattava Suomi Pop -kokoelma.

Lapsia muistetaan Smurffien Suomihitit 2012 Vol.21 -albumilla, Riitan ja Ti-Ti Nallen uutuslevyllä Tärinähousut vauhdissa sekä Karvakuonojen Joulutuulella-levyn uusintajulkaisulla.

Muita syyskauden merkittäviä julkaisuja ovat Viktor Klimenkon Riemuvuodet-kokoelma, Kerkko Koskinen & Kollektiivin studiolevy, Kotiteollisuuden Sotakoira II, Timo Rautiaisen & Neljännen sektorin Kunnes elämä meidät erottaa, Robinin Chillaa, Torsten Borgin Junebug, Jesse Kaikurannan Vie mut kotiin, The 69 Eyesin X, Elonkerjuun Ilon pirstaleet, Disco Ensemblen Warriors sekä Hevisauruksen Kadonneen louhikäärmeen arvoitus. Jazz-puolen kiinnostava uutuus on Maratone Quintetin Finding The Way ja klassisen puolen erikoisuus on dvd-julkaisu Mikko Heiniön oopperasta Erik XIV.

Suomalaisen musiikin viikko löytyy myös Facebookista, josta löydät tulevat ja senhetkiset tapahtumat.

http://www.facebook.com/pages/Suomalaisen-musiikin-viikko/271874806177822

Lisätietoja:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011686, katja.toivanen (ät)welho.com
Musiikkituottajat / Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, 09-6803 4050, tommi.kyyra(ät)ifpi.fi