Helsingin käräjäoikeus: Myös DNA:n ja TeliaSoneran estettävä pääsy Pirate Bayhin

10.6.2012

Helsingin käräjäoikeus antoi 11.6.2012 päätöksen, jolla se hyväksyi oikeudenhaltijoiden hakemuksen, jossa vaadittiin DNA:ta ja TeliaSoneraa estämään asiakkailtaan pääsy The Pirate Bay –palveluun. Käräjäoikeus päättää myöhemmin millä tavoin estot on toteutettava.

Helsingin käräjäoikeus: Myös DNA:n ja TeliaSoneran estettävä pääsy Pirate Bayhin

 Helsingin käräjäoikeus antoi 11.6.2012 päätöksen, jolla se hyväksyi oikeudenhaltijoiden hakemuksen, jossa vaadittiin DNA:ta ja TeliaSoneraa estämään asiakkailtaan pääsy The Pirate Bay –palveluun. Käräjäoikeus päättää myöhemmin millä tavoin estot on toteutettava.

Käräjäoikeus määräsi jo aiemmin lokakuussa 2011 Internet-operaattori Elisan estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bay -palveluun. Elisan liittymistä ei tämän vuoden tammikuusta lähtien ole enää ollut pääsyä palveluun. Elisan, DNA:n ja TeliaSoneran yhteenlaskettu markkinaosuus Suomen laajakaistayhteyksistä on tällä hetkellä noin 80 %.

Euroopassa tuomioistuimet ovat antaneet vastaavanlaisia keskeyttämismääräyksiä Suomen lisäksi myös Tanskassa, Belgiassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Italiassa, Kreikassa, Hollannissa ja Itävallassa. The Pirate Bayn perustajat Fredrik Neij, Peter Sunde Kolmisoppi ja Gottfrid Warg on tuomittu Ruotsissa lainvoimaisesti vankeusrangaistuksiin ja mittaviin vahingonkorvauksiin.Lisätietoja:

Asianajaja Lauri Rechardt / Musiikkituottajat – IFPI Finland ry
puh. 09 6803 4050, 050 406 0538

Toiminnanjohtaja Antti Kotilainen / Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry                                                                                                                                            puh. 040 548 1781