Vasilij ”Gugi” Kokljuschkinista Musiikkineuvos

24.5.2012

Tasavallan presidentti on 25.5.2012 tekemällään päätöksellä myöntänyt diplomiekonomi Vasilij ”Gugi” Kokljuschkinille Musiikkineuvoksen arvonimen.

Gugi Kokljuschkin on toiminut koko elämänsä ajan musiikin parissa. Pääasiassa Topmost –yhtyeen ympärille keskittyneen artistiuransa lisäksi hän on toiminut merkittävien levy-yhtiöiden johtotehtävissä vuodesta 1975 alkaen. Työurallaan hän on toiminut mm. seuraavissa alan yrityksissä; Musiikki Fazer Oy, Finnlevy/Scandia Musiikki Oy, Sonet/Discophon, PolyGram ja Universal Music Oy.

Gugi on ollut auttamassa lukuisia eri musiikkityylejä edustavia kotimaisia artisteja menestymään urallaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänen kanssaan läheisesti työskennelleisiin artisteihin kuuluvat mm. 22- Pistepirkko, Katri Helena, Danny & Armi, Hanna Ekola, Anna Eriksson, Kolmas Nainen, Pekka Ruuska, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Jonna Tervomaa, Värttinä, Trio Töykeät, Apocalyptica ja Children of Bodom.

Kokljuschkin on toiminut aktiivisesti myös musiikkialan järjestöissä. Hän oli Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n (aiemmin Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry) hallituksen puheenjohtaja vuosina 1994 -2010, sekä toimi tämän lisäksi luottamustehtävissä useissa muissa alan järjestöissä, kuten Gramexissa, Suomen Musiikkikustantajissa ja Esittävän säveltaiteen edistämiskeskus ESEKissä.

Gugi Kokljuschkin on palkittu aiemmin Musiikkituottajat ry:n myöntämällä Kultainen Emma -palkinnolla sekä Musiikki & Median myöntämällä elämäntyöpalkinnolla.