Suomen Virallinen Singlelista uudistuu – musiikin tilauspalvelut mukaan

3.4.2012

Musiikin kulutusta Suomessa mittaava Suomen Virallinen Lista uudistuu.

Torstaina 5.4. julkaistavalla singlelistalla on ensimmäistä kertaa huomioitu musiikin tilauspalveluiden, kuten esim. Spotifyn kautta tapahtunut musiikin kulutus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yksittäisten kappaleiden kuuntelumäärät vaikuttavat niiden listasijoitukseen.

Aiemmin singlelistaa on kerätty kappaleiden myyntimäärien perusteella. Koska singlejä julkaistaan fyysisessä muodossa nykyisin enää varsin vähän, on Lista koottu pääosin kappaleiden download – eli latausmyynnin perusteella. Singlelistan rinnalla tullaan edelleen jatkamaan Suomen Virallisen Latauslistan keräämistä ja julkaisemista.

”Hyvä homma, että Suomen Virallisella Listalla vihdoin huomioidaan myös striimaukset. Spotifysta ja striimauspalveluista yleensä on kuitenkin tullut tosi merkittävä uudenlainen tapa kuunnella musiikkia”, toteaa uudistuksesta Elastinen, artisti ja hiphoppiin keskittyneen Rähinä Recordsin toimitusjohtaja.

Musiikin tilauspalvelut huomioidaan jo virallisilla äänitemyyntilistoilla myös mm. Norjassa ja Ruotsissa.

Lisätietoja:
Musiikkituottajat / Tommi Kyyrä
puh. 09-68034050