Record Store Day 21.4.2012

19.4.2012

Teemapäivää vietetään lauantaina 21.4. Äänitemusiikin ystäville on tarjolla mm. tapahtumaa varten tuotettuja erikoisjulkaisuja.

Record Store Day on Yhdysvalloista 2007 alkunsa saanut yksityisten levykauppojen ympärille järjestetty tapahtuma, jonka aikana äänitteiden ystäviä houkutellaan perinteisiin levykauppoihin monella eri tavoin. Äänitemusiikin ystäville on tarjolla mm. tapahtumaa varten tuotettuja erikoisjulkaisuja, uudelleenjulkaisujen erikoispainoksia, artistivierailuita yms. Suurinta osaa Record Store Day -tuotteita on saatavilla ainoastaan rajoitettuja eriä.

 

Teemapäivän levyjä on saatavissa useissa eri formaateissa, mutta aiempina vuosina saatujen kokemusten perusteella erityisen haluttuja tulevat todennäköisesti olemaan vahvasti muutenkin paluuta tehneet vinyylilevyt.

Kauppiailla on Record Store Day:stä hyviä kokemuksia: "RSD on Äxälle kuin yksi joulun parhaista myyntipäivistä, se merkkaa selvästi sitä, että on paljon musiikista kiinnostunutta kansaa. Myös julkaisujen puolelta on hieno huomata, että valikoimaa tätä päivää varten on todella paljon", toteaa Levykauppa Äx:n varatoimitusjohtaja Veli Hämäläinen.

Myös artistit suhtautuvat tapahtumaan hyvin positiivisesti. Uuden albuminsa ”Kahden hengen disko” Record Store Day:n kunniaksi myös C-kasettina julkaiseva Jukka Takalo sanoo: ”Pidän levykauppojen tunnelmasta. Varsinkin vinyylilevyjä on mahtava tutkailla. Oma keräilyni suuntautuu 1970-luvun 7-tuumaisiin suomalaisiin finnhits -matskua sisältäviin levyautomaateista ulosmyytyihin sinkkuihin. Musiikinkuunteluni olen aloittanut C-kaseteilta, siksi uuden levyn julkaisu myös C-kasettiformaatissa tuntuu mahtavalta ja on myös taiteellinen ratkaisu. Minusta on luontevaa myös soittaa keikka levykaupassa, nehän ovat musiikin pyhättöjä. Ihmettelenkin miksei levykaupoissa myydä myös kahvia tai muita virvokkeita”.

Record Store Day –tapahtumaan osallistuu lukuisia erikoisliikkeitä ympäri Suomen. Mukana ovat ainakin: 8Raita, Turku, FM Music, Tampere, Goofin Records, Helsinki, Jungle Records, Pori, Levy-Eskot, Joensuu, Levykauppa Epes, Tampere, Levy-Musiikki, Lappeenranta, Stupido Shop Record Store, Helsinki, Swamp Music, Tampere, Swamp Music Ideapark, Lempäälä, Sävelaitta, Kotka ja Levykauppa Äx, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Tampere, Turku

Tarkempaa tietoa Record Store Day -tuotteista ja tapahtumista saa liikkeiden kotisivuilta ja facebookista:

8Raita http://www.facebook.com/events/
Levy-Eskot http://www.levy-eskot.com/uutiset.php
Levykauppa Äx http://www.levykauppax.fi/rsd2012/
Stupido Shop https://www.facebook.com/StupidoShop

Lisätietoa kansainvälisestä Record Store Day -tapahtumasta: http://www.recordstoreday.com/Home