Intialainen tuomioistuin määräsi lukuisia operaattoreita estämään pääsyn laittomia tiedostoja jakaville sivustoille

15.3.2012

Intialainen tuomioistuin (High Court in Calcutta) on 15.3. antamassaan päätöksessä velvoittanut kaikkiaan 387 intialaista internetoperaattoria estämään asiakkailtaan pääsyn 104:lle tekijänoikeudella suojattua sisältöä luvatta jakavalle sivustolle. Päätöksen odotetaan auttavan laillisen sisältömarkkinan kasvua Intiassa ja parantavan merkittävästi sisältöalojen toimintaedellytyksiä. ”Nyt annettu päätös osoittaa sen, miten tärkeänä intialaiset pitävät paikallisen ja omaleimaisen kulttuurin sekä elinvoimaisen sisältöteollisuuden tukemista”, toteaa ratkaisusta Musiikkituottajien edustaja Lauri Rechardt.

Tuomioistuinten päätöksellä on toteutettu vastaavia estoja yksittäisten operaattorien osalta myös Euroopassa, mm. Alankomaissa, Belgiassa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Suomessa ja Tanskassa. Ne ovat osoittautuneet tehokkaiksi keinoiksi vähentää laittomien palveluiden käyttöä ja lisänneet joissain maissa merkittävästi laillista musiikkimyyntiä.

Lisätietoa: http://www.ifpi.org/content/section_news/20120315.html

Lisätietoja: Lauri Rechardt puh. (09) 6803 4050