Musiikkituottajien kotisivuja vastaan hyökätty

9.1.2012

Näin hakkerit iskevät sananvapauden puolesta – Musiikkituottajien kotisivulle www.ifpi.fi aloitettiin eilen 9. tammikuuta palvelunestohyökkäys, joka on jatkunut tämän aamupäivän aikana.

Hyökkäys liittyy Elisan eilen toimeenpanemaan Helsingin käräjäoikeuden päätökseen, jossa oikeus velvoitti Elisaa estämään asiakkailtaan pääsyn The Pirate Bay –sivustolle.

Palvelunestohyökkäyksen takana on ilmoittanut olevansa Anonymous –hakkeriryhmä. Ryhmän nimissä on myös ilmoitettu, että hyökkäys jatkuu, ellei The Pirate Bayn palveluun sallita pääsyä. Ryhmän nimissä on tehty myös pommiuhkaus Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskusta ja sen henkilökuntaa kohtaan.

”Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä hakkeriryhmästä, joka väittää toimivansa sananvapauden puolesta mutta ryhtyy tämän kaltaisiin toimenpiteisiin. Suomalaiseen yhteiskuntaan sopii huonosti, että uhkailuin ja kiristämällä pyritään estämään lainmukainen toiminta ja mielipiteiden esittäminen. ” kommentoi hyökkäyksiä Musiikkituottajien edustaja Lauri Rechardt.

”The Pirate Bay on harmaan talouden toimija, jonka toiminta vahingoittaa suomalaisia musiikin tekijöitä ja taiteilijoita. Musiikkiyhtiöt ovat perinteisesti taistelleet sanavapauden puolesta. Pääsyn estäminen palveluun, jonka tarkoitus on tehdä rahaa muiden sisällöllä, ei oikeudettomasti rajoita ilmaisunvapautta. On aika, että kaikki vastuulliset tahot Suomessa ottavat selkeästi kantaa tietoverkkopiratismia vastaan ja kotimaisen sisältötuotannon ja laillisten digipalveluiden puolesta”.

Musiikkituottajat ja TTVK ovat jättäneet tapauksen johdosta tutkintapyynnöt poliisille.

Taustaa:
• The Pirate Bay on laiton tiedostojenjakopalvelu, joka välittää suojattuja sisältöjä ilman lupaa, maksamatta korvauksia tekijöille tai veroja valtiolle. Pirate Bayn ylläpitäjät on Ruotsissa tuomittu vankeusrangaistuksiin.
• Palvelu tarjoaa mainostilaa ja kerää huomattavat voitot toiminnastaan.
• Ruotsissa Svean hovioikeuden antamasta rikostuomiosta huolimatta palvelu on yhä toiminnassa.
• Ääniteteollisuuden liikevaihto on viimeisen 10 vuoden kuluessa vähentynyt n 50 %:lla.
• Suomessa toimii useita, kuluttajalle jopa osin ilmaisia, laillisia digitaalisia sisältöpalveluita. Lisätietoa laillisista sisältöpalveluista osoitteissa: www.dwnld.fi, www.latauslista.fi, www.pro-music.org

Lisätietoja: Musiikkituottajat – IFPI Finland ry/ Lauri Rechardt
puh. 09-68034050