Emma Gaala – ensimmäiset ehdokkaat julkistetaan tänään

13.11.2011

Ensimmäiset ehdokkaat julkistetaan tänään – lipunmyynti alkaa tänään maanantaina 14. marraskuuta
Emma-gaala 2012 palkitsee vuoden menestyneimmät artistit ja musiikkialan ammattilaiset tammikuussa.

Maamme suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus, Emma-gaala, jakaa jälleen tunnustusta kotimaisen musiikin saralla ansioituneille tekijöille. Espoon Barona Areena muuttuu kansainvälisen tason musiikkigaalan näyttämöksi perjantaina 20.1.2012 kun Emma-patsailla palkitaan useiden eri ehdokassarjojen menestyneimmät artistit ja alan ammattilaiset.
Järjestyksessä 26. Emma-gaala lupaa musiikin juhlaa lukuisien upeiden esityksien siivittämänä. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua tapahtumaan – liput tulevat myyntiin tänään maanantaina 14. marraskuuta.

Espoon kaupunki on Emma-gaalan pääyhteistyökumppani seuraavan kahden vuoden ajan:
– EMMA – Espoon Modernin Taiteen Museo sekä Emma-gaala yhteistyössä on luonteva tapa tuoda esille korkealaatuista ja modernia esittävää taidetta, toteaa Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Georg Dolivo voimien yhdistämisestä.

Emma-gaala 2012 -konsertissa esiintyvät muun muassa Chisu ja Jukka Poika & Sound Explosion Band. Jukka Poika yhtyeineen esiintyy 30 min ajan ennen suoraa tv-lähetystä, Chisu vastaavasti lähetyksen jälkeen.
Chisu on palkittu aiemmin viidellä Emma-patsaalla sarjoissa Vuoden biisi 2009,
e-Emma 2009, Kriitikoiden valinta 2009, Vuoden biisi 2010, Vuoden tuottaja 2010.

Ensimmäiset Emma-ehdokkaat on julkistettu seuraavissa ehdokassarjoissa:
Vuoden jazzalbumi, Vuoden etnoalbumi, Vuoden klassinen albumi, Vuoden lastenalbumi, Vuoden tuottaja, Vuoden alternative-/indiealbumi, Vuoden live-esiintyjä. Ehdokkaiden nimet löytyvät tämän päivän aikana sivuilta www.emmagaala.fi.
Em. ehdokassarjojen voittajat julkistetaan torstaina 1.12. järjestettävässä tiedotustilaisuudessa, jossa julkistetaan loput Emma-ehdokkaat.

Voittajista päättävät maamme musiikkitoimittajista ja muista musiikin asiantuntijoista koottu raati. Emma-palkintojen myöntökriteerejä ovat musiikillinen kiinnostavuus, menestys sekä musiikillisesti että kaupallisesti ja suosio eri mittareilla arvioituna.

Emma-gaala 2012 suorana YLE TV2:ssa ja YleX:n Areenassa alkaen klo 20:00. Ohjelma uusitaan YLE TV2:ssa sunnuntaina 22.1. klo 23.00.

Liput:
Liput tulevat myyntiin maanantaina 14.11.2011 klo 09.00.
Lipunhinnat:
25 euroa + mahdolliset toimituskulut
30 euroa + mahdolliset toimituskulut. Lipun hinta sisältää meno-paluu bussikuljetuksen Helsingistä
(klo 17.45 tilausajopysäkki, Runeberginkatu 2).

Lippuja saatavilla Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta puh. 0600-10 800 (1,96e/min + pvm) sekä netistä www.lippupalvelu.fi
Majoituspaketit Radisson Blu Royal Hotel (alk. 105 euroa), varaukset myyntipalvelu@radissonblu.com tai 020-1234 700.

Lisätietoa:
www.yle.fi
www.emmagaala.fi
Tiedotus: Mii Saraskoski, mii (ät) medianoche.net, puh. 040-5501877