Suomalaisen Musiikin Viikko alkaa

19.10.2011

Tapahtuma järjestetään 20.10.-30.10.2011.
Ohjelmistossa kantaesityksiä, konsertteja, nimikirjoitusvierailuja ja tarjouksia.

Valtakunnallinen Suomalaisen musiikin viikko alkaa tänään. Teemaviikon tapahtumakalenteri on täydentynyt muun muassa yhdellä kotimaisen musiikin kantaesityksellä, nimikirjoitusvierailuilla  sekä useilla kevyen musiikin konserteilla.

Suomalaisen musiikin viikko on kotimaiseen musiikkiin keskittyvä teemaviikko, joka alkaa Tampereelta Musiikki & Media -messuilta tänään 20.10.2011 ja päättyy Helsingin Musiikkimessuihin sunnuntaina 30.10.2011. Musiikkituottajat ry:n järjestämä kattokampanja tukee suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria ja yhdistää eri musiikkityylien tapahtumat yli viikon kestäväksi valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Edustettuina ovat eri musiikkityylit rockista ja metallista poppiin ja hip hoppiin, jazzista iskelmään, klassiseen ja maailmanmusiikkiin, lastenmusiikkia unohtamatta. Kyseessä ei ole hintakampanja vaan monipuolinen musiikkitapahtuma.

Viikon konserttiohjelmisto täydentyy Radion Sinfoniaorkesterin elokuvakonsertilla 28.10, jossa esitetään vuonna 1927 valmistunut kotimainen mykkäelokuva Elämän maantiellä. Elokuvakonsertissa kantaesitetään kyseisen elokuvan musiikki, jonka on Yleisradion tilauksesta säveltänyt Yrjö Hjelt. Muita kantaesityksiä ovat UMO Jazz Orchestran 27.10. kantaesittämät teokset Kalle Kalimalta ja Raoul Björkenheimilta. Lisäksi Helsingin Kaupunginorkesteri kantaesittää Aulis Sallisen konserton englannintorvelle ja kamariorkesterille 22.10 sekä Uljas Pulkkiksen pianokonserton 26.10.

Viikon aikana järjestetään myös useita kevyen musiikin konsertteja. Chisu konsertoi tänään 20.10. Porissa, Anna Abreu Helsingissä ja Arja Saijonmaa Tampereella. Useita esiintymisiä on tiedossa mm. Tuure Kilpeläisellä ja Kaihon Karavaanilla, Petri Nygårdilla ja Neljänsuoralla. Viikon aikana keikkailevat myös Manna ja Stina Girs. Suomen Jazzliitto ja Turku Jazz ry järjestävät Valtakunnalliset Jazzpäivät Turussa 27. – 29.10.2011. Viikon aikana keikkailevat myös Profeetta & Uusi Maailmanuskonto -yhtye ja Faarao Pirttikangas, joilla on yhteinen konsertti Helmi-klubilla Semifinalissa Helsingissä 21.10. Jaakko Laitinen & Väärä Raha -orkesteri on myöskin kiertueella viikon aikana. Levy-yhtiö ja ohjelmatoimisto Rockadillon 40-vuotisjuhlakonsertissa Musiikki & Media -tapahtuman yhteydessä Tampereella 21.10. konsertoi niinikään joukko merkittäviä suomalaisia muusikoita, kuten Iiro Rantala, Värttinä, Wimme ja Anssi Tikanmäki.

Myös kauppiastapahtumien lista täydentyy. Lauri Tähkä jakaa nimikirjoituksia Helsingin Stockmannilla 26.10 sekä Idolsista tuttu Martti Saarinen tänään Järvenpään Prismassa, jossa hän myös esiintyy. Levykauppa Äxässä Helsingissä vierailee perjantaina 21.10. Faarao Pirttikangas, keskiviikkona 26.10. Amoral ja torstaina 27.10. kirjaansa nimmaroiva Michael Monroe. Useita nimikirjoitusvierailuja on tiedossa myös Helsingin Musiikkimessuilla 27.10. – 30.10. Akun Tehtaan Tehtaanmyymälä järjestää puolestaan viikon aikana kotimaisen musiikin postimyyntialennuskampanjan.

Suomalaisen musiikin viikon aikana julkaistaan useita odotettuja uutuuslevyjä, kokoelmia ja uusintajulkaisuja. Yksi kevyen musiikin kiinnostavimmista uutusjulkaisuista on Topi Sorsakosken viimeiseksi jäänyt albumi Tummansininen sävel, joka julkaistaan 26.10. Samana päivänä julkaistaan Lauri Tähkän soololevy Polte, Lassi Valtosen debyyttilevy Kukin tyylillään sekä Popedan studiolevy Voitto. Samana päivänä julkaisevat uutuuslevynsä myös Suvi Teräsniska sekä Club For Five. Lapsia muistetaan Täältä tulee Sauruxet -live-dvd:llä sekä Vesku Loirin ja Rag Paanasen uudelleenjulkaistavalla progressiviisella lastenlevyllä Merirosvokapteeni Ynjevi Lavankopoksahdus. Myös Klamydian listaykköslevyn Loputon luokkaretki vinyylipainos julkaistaan kyseisellä viikolla. Levyllä on mukana bonuskappale ja sen kannet ovat Juho Juntusen käsialaa.

Muita syksyn aikana julkaistavia levyjä ovat muun muassa seuraavat:

– Tommi Läntisen uusi studiolevy Isoja Aikoja – 12.10.
– Laura Voutilaisen Ihmeitä-studioalbumi, joka äänitettiin Islannissa – 19.10.
– The Ronski Gang -yhtyeen comeback-levy The Elevens – 19.10.
– Power metal -yhtye Force Majeuren toinen studioalbumi Saints of Sulphur – 19.10.
– Ipanapa-kokoelma Napakympit – 19.10.
– Suositun Happoradio-yhtyeen Jälkiä 2001-2011 -kokoelma – 19.10.
– Heikki Sarmannon Everything Is It -levyn uudelleenjulkaisu – 19.10.
– Suositussa Tähtisarja-nimisessä sarjassa julkaistavat kokoelmat Katri Helenalta, Pepe Willbergiltä ja Juha Tapiolta – 19.10.
– Plutonium 74 -yhtyeen Pasilasta Kallioon -debyyttialbumin digipack-versio – 19.10.
– Kotiteollisuus-yhtyeen Kalevan miekka -niminen uusintapainos keväällä julkaistusta Kotiteollisuus-levystä. Mukana yhdeksän biisin bonuslevy. – 26.10.
– Waltarin cover-albumi Covers all yhtyeen 25-vuotisen historian kunniaksi – 2.11.
– Mokoma-yhtyeen akustinen levy Varjopuoli – 2.11.
– Munamies: Munamiehen talvi – 2.11.
– Kari Tapio: Olen suomalainen – kaikki levytykset 1972-1992 – 9CD:n kokoelma + kirja – 2.11.
– Kari Tapio: Olen suomalainen – 44 huippuhetkeä – 2CD – 2.11.
– Kari Tapio: Muukalainen oon kai – LP – 2.11.
– Suomen nuorinta hip hoppia edustavan Puhuva kone -räppärin uusi levy Tää hetki – 9.11.
– Hevisaurus-lastenyhtyeen Räyhällistä joulua -joululevy – 9.11.
– Samuli Edelmann: Rakastetuimmat virret -kokoelma – 9.11.
– Hevisauruksen Hirmuliskojen hevikonsertti -dvd – 9.11.
– Jimi Tenorin & Abdissa Assefan uusi studioalbumi Itetune – 9.11.
– Etno Emmalla vuonna 2008 palkitun mestarikansanlaulaja Hilja Grönforsin ja Latšo Džinta -yhtyeen uutuuslevy Kai tu džaha (Minne kuljet?) – 10.11.2011
– Eppu Normaali: Mutala – 2CD:n / 3LP:n kokoelma uusia sovituksia – 23.11.
– Lauri: New World Special Edition – The Rasmuksen Laurin sooloalbumin spesiaalipaketti, jossa mukana kahdeksan uutta danceversiota. – 23.11.
– NJSO & Jukka Pekka Saraste – Jukka-Pekka Sarasteen ja uusia kykyjä täynnä olevan Nordea Jean Sibelius Ochestran klassinen uutuuslevy EMI Classics -levymerkillä. – 23.11.

Suomalaisen musiikin viikko löytyy myös Facebookista, josta löydät tulevat ja senhetkiset tapahtumat.

http://www.facebook.com/pages/Suomalaisen-musiikin-viikko/271874806177822

Lisätietoja:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh 040-7011686, katja.toivanen@welho.com
Musiikkituottajat / Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, 09-6803 4050, tommi.kyyra@ifpi.fi