Äänitteiden tekijänoikeussuojan pidentäminen

12.9.2011

EU päätti äänitteiden tekijänoikeussuojan pidentämisen puolesta

Musiikkituottajat ja esittävät taiteilijat ovat tyytyväisiä EU:n päätökseen äänitteiden suoja-ajan pidentämisestä nykyisestä 50 vuodesta 70 vuoteen. Suoja-aika lasketaan äänitteen tallennusvuodesta.

”Suoja-ajan pidentäminen antaa Eurooppalaisille yhtiöille mahdollisuuden jatkaa suunnitelmallista ja pitkäjänteistä yhteistyötä taiteilijoiden kanssa sekä olemassa olevien äänitejulkaisujen hyödyntämiseksi että uudelleenjulkaisujen aikaansaamiseksi. Lisäksi päätös auttaa uusiin artisteihin ja uuteen tuotantoon tehtävien panostusten kattamisessa”, toteaa suoja-aika päätöksestä Musiikkituottajien edustaja Lauri Rechardt.

” Lähes 40 000 eurooppalaista taiteilijaa allekirjoitti vetoomuksen suoja-ajan pidentämisen puolesta. Nyt tehty päätös takaa heille mahdollisuuden nauttia oman työnsä tuloksista omana elinaikanaan. Lisäksi se luo kansainvälisesti oikeudenmukaisemman kilpailuympäristön saattamalla eurooppalaisen ja yhdysvaltalaisen lainsäädännön tässä asiassa lähemmäksi toisiaan”, Rechardt jatkaa.

”Eurooppalaiset muusikot ja artistit ovat odottaneet tätä uutista pitkään, ja välillä meinasi toivo alkaa hiipuakin uudistuksen viipyessä kerta toisensa jälkeen. Nyt kuitenkin toteutuu oikeudenmukaisuus suoja-ajassa myös musiikin esittäjien osalta. Eurooppalaiset muusikkojen järjestöt ovat olleet erittäin tyytyväisiä Suomen merkittävään panokseen asian kääntämisessä oikeaan suuntaan”, toteaa Suomen Muusikkojen Liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

Lisätietoja:
Musiikkituottajat – IFPI Finland ry / Lauri Rechardt 09-68034050
Suomen Muusikkojen Liitto / Ahti Vänttinen 050-5695585
IFPI:n tiedote aiheesta: http://www.ifpi.org/content/section_news/20110912.html