Musiikkialan järjestöiltä yliopistolle yli puolen miljoonan lahjoitus

16.6.2011

Musiikkiala tahtoo edistää lahjoituksellaan innovaatioyhteiskunnan kehittymistä.

Musiikkiala tahtoo edistää lahjoituksellaan innovaatioyhteiskunnan kehittymistä. Sen olennaisena osana on osaaminen ja korkeatasoinen tieteellinen tutkimus erityisesti tekijänoikeuden alalla.

Gramex, Musiikkituottajat, Suomen Muusikkojen Liitto ja Teosto lahjoittivat yhteensä 525 000 euroa Helsingin yliopiston Tulevaisuusrahastoon. Järjestöt toivovat että lahjoituksen myötä immateriaalioikeuksiin ja erityisesti tekijänoikeuksiin liittyvää tutkimusta ja koulutusta kehitettäisiin ja alalle perustettaisiin oma professuuri.

”Immateriaalioikeudet muodostavat luovan talouden perustan. Tahdomme tukea tämän alan huippuosaamisen syntymistä Suomeen, ” sanoo Gramexin puheenjohtaja Risto Ryti.

”Näemme tekijänoikeusosaamisen olevan keskeisessä asemassa sisältökaupan kehityksen sekä uusien liiketoimintamallien rakentamisen kannalta,” kommentoi lahjoitusta puolestaan Musiikkituottajat ry:n edustaja Lauri Rechardt.

Helsingin yliopisto on maaliskuussa 2010 käynnistyneen varainhankintakampanjansa aikana saanut Tulevaisuusrahastoon lahjoituksia kaikkiaan 16,5 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on luvannut yliopistoille 2,5-kertaisena kesäkuun 2011 loppuun mennessä kertyneen lahjoitussumman.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Risto Ryti, Gramex, 0500 503 624

AA Lauri Rechardt, Musiikkituottajat – IFPI Finland ry, (09)68034050

Puheenjohtaja Ahti Vänttinen, Suomen Muusikkojen Liitto, (09)68034070