Musiikkituottajat huolissaan sisältökaupan kehityksestä

16.11.2010

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry on jo vuosia pyrkinyt yhdessä internetoperaattorien kanssa löytämään keinoja, joilla jatkuvasti kasvavaa nettipiratismia voitaisiin hillitä ilman että jouduttaisiin turvautumaan oikeustoimiin.

Euroopan suurissa musiikkimaissa (mm. Ranska, UK) ongelma on huomioitu ja sen ratkaisemiseksi on löydetty toimivia malleja. Suomi ei kuitenkaan vielä ole seurannut näiden maiden esimerkkiä vaan sisältöalan vetoomukset oikeudenmukaisen ja reilun toimintaympäristön luomiseksi on ainakin toistaiseksi jätetty lainsäätäjän toimesta huomioimatta.

”On rohkaisevaa, että Suomen hallitus on nyt julkaissut esityksen uudeksi ilmoitusmenettelyksi nettipiratismin vähentämiseksi. Tämän tarkoituksena on vähentää luvatonta jakelua ilman tuomioistuimeen menoa. Huonoa esityksessä on se, että toisin kuin kansainväliset esikuvansa, hallituksen esitys ei sisällä ilmoitusten seurantaa. Lisäksi se velvoittaa vahinkoa kärsineen oikeudenhaltijan maksamaan ilmoituksia välittävien operaattorien kulut. Musiikkiala kuitenkin uskoo siihen, että eduskunta on suomalaisen musiikin puolella ja parantaa ehdotusta niin, että siitä muodostuu mielekäs vaihtoehto kalliille ja hitaalle oikeusprosessille. Luotamme siihen, että lopullinen esitys tarjoaa järkevän ja nopean tavan jolla luvatonta jakelua voidaan merkittävästi vähentää. Kyse on kuitenkin – ei pelkästään musiikin – vaan koko sähköisen sisältöalan tulevaisuudesta”, jatkaa Rechardt.

Lisätietoja: Tiivistelmä Musiikkituottajien lausunnosta OKM:lle

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry
09-68034050