Musiikkituottajat 40 vuotta

3.11.2010

Musiikkituottajat juhlisti nelikymppisiään perjantaina 29.10.2010

Suomessa toimivat levy-yhtiöt perustivat oman edunvalvontajärjestön neljäkymmentä vuotta sitten.

Nykyisin nimellä Musiikkituottajat – IFPI Finland toimiva yhdistys juhlisti merkkivuosiaan Helsingin Messukeskuksessa 29.10. järjestetyn alan tulevaisuutta luotaavan seminaarin merkeissä. Kovatasoisessa seminaarissa puhui mm. viestintäministeri Suvi Lindén, joka toi tapahtumaan valtioneuvoston tervehdyksen ja muistutti puheessaan sisältöalojen tärkeydestä kansantaloudelle. Ministeri Lindénin puhe on kokonaisuudessaan luettavissa täältä:tiedostot/ajankohtaista/Musiikkiteollisuus 29102010.pdf

Tapahtuman muina puhujina kuultiin Warner Music Groupin Chris Ancliffiä, joka muistutti omassa puheenvuorossaan mm. riittävän lainsäädännön merkityksestä uusien liiketoimintamallien kehittämiselle sekä peräänkuulutti yhteistyötä internet-palveluntarjoajien kanssa.

Seminaarissa kuultiin lisäksi Saku Tuomisen, Creative Director, Zodiak Entertainment., visio media-alan tulevaisuudesta sekä johtaja Olli-Pekka Takasen esitys TeliaSoneran IPTV-strategiasta. Seminaaripäivän paneelikeskusteluihin osallistuivat mm. kansanedustajat Raija Vahasalo ja Mikko Alatalo, tuottaja Jukka Immonen, muusikko ja kolumnisti Tommy Lindgren, toimitusjohtaja Jarkko Nordlund, Universal Music, myynti- ja markkinointijohtaja Maija Kuusi, Otava sekä toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki, Ratas Music Group.

Tilaisuus käynnistyi laillisia digitaalisia musiikkipalveluita ja musiikin uusia markkinoita esittelevällä videolla joka on katsottavissa täältä: www.vimeo.com/16493207