MUUVI-voittajat 2009

19.5.2010

MUUVI-palkinnot vuodelta 2009 jaettiin 20.5.2010.

Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n jo perinteeksi muodostunut MUUVI musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt 18. kerran. Kilpailuun sai osallistua vuonna 2009 valmistuneilla musiikkivideoilla, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö. Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 75 kilpailuun toimitettua videota.

MUUVIn tarkoitus on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Kultainen MUUVI
Chisu: Baden-Baden
Ohjaaja: Misko Iho

Hopeinen MUUVI
Don Johnson Big Band: L.L.H.
Ohjaaja: Akseli Tuomivaara

Pronssinen MUUVI
Husky Rescue: They Are Coming
Ohjaaja: Pete Riski

Yleisöäänestyksen voittaja
Chisu: Baden-Baden
Ohjaaja: Misko Iho

Tuomaristo

Tuomaristoon kuului elokuva- ja musiikkialan ammattilaisia sekä kriitikoita seuraavasti:
Kie von Hertzen, Antti Eerola, Laura Haapala, Sonja Kailassaari, Jani Nivala, Sami Virtanen ja Tommi Kyyrä.