Äänitemyynnin lasku pysähtymässä

17.5.2010

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n jäsenyhtiöiden tilastojen mukaan vuoden 2010 ensimmäisen kolmen kuukauden äänitemyynti laski prosentin vuoteen 2009 verrattuna.

Fyysisen äänitemyynti laski vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana 7% digitaalisen äänitemyynnin kasvaessa peräti 41% vuoden 2009 vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Digitaalisen äänitemyynnin kasvu kompensoi ensimmäistä kertaa fyysisen äänitemyynnin pitkään laskenutta trendiä johtaen suhteellisen tasaiseen kokonaismarkkinaan.

Digitaalisen myynnin suurimpina nousijoina ovat uudentyyppiset musiikin sisältöpalvelut, kuten esimerkiksi Nokian Comes With Music ja Spotify. Digitaalinen äänitemyynti muodostaa jo lähes 20% äänitteiden kokonaismarkkinoista Suomessa. Tämä on lähellä eurooppalaista keskitasoa.

”Vuoden 2010 alkupuoli osoittaa kiistatta digitaalisen musiikkisisällön valtavan potentiaalin ja yleisen kiinnostavuuden. Tästä on hyvä jatkaa” ÄKT:n edustaja Lauri Rechardt toteaa kehityksestä . ”Lupaavasta kehityksestä huolimatta on kuitenkin hyvä myös muistaa, että musiikkiala kärsii muiden sisältöalojen tavoin yhä laittomasta lataamisesta ja että edelleen vain joka kahdeskymmenes internetistä tehty lataus on laillinen”, Rechardt jatkaa.

Lisätietoja:
ÄKT ry/Tommi Kyyrä 09-68034050
http://www.ifpi.fi/tilastot/vuosimyynti/2010/