Kutsu Muuvi 2009 musiikkivideokilpailuun

8.2.2010

MUUVI-musiikkivideokilpailuun saavat osallistua kaikki Suomessa vuoden 2009 aikana valmistuneet musiikkivideot, joiden kohdalla alla mainitut kriteerit täyttyvät.

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry järjestää ESEK/LUSES AV-jaoston tuella MUUVI musiikkivideo-kilpailun. Kilpailuun saavat osallistua kaikki Suomessa vuoden 2009 aikana valmistuneet musiikkivideot, joille on taltioitu yksi sävelteos, ja joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edustaa suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai video-/elokuva-tuotantoyhtiö. Osallistuminen on maksullista; 30,- euroa/video (sis. alv:n 22 %). Ohjeet ilmoittautumislomakkeessa.

Kilpailun tarkoitus

Kilpailun tarkoitus on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.  

Sarjajako 

Kaikki videot kilpailevat samassa sarjassa riippumatta siitä, onko kyseessä pääosin taltiointiin perustuva ohjelma, fiktiivinen vai muu tuotanto.

Tuomaristo

Tuomaristoon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 6-8 muuta jäsentä, jotka ovat elokuva/videotuottaja, elokuva/video-ohjaaja, TV/elokuvakriitikko, musiikkikriitikko, muusikko/ äänitetuottaja, levy-yhtiön edustaja ja ESEK/LUSES AV-jaoston edustaja. 

Tuomariston työskentely

 Järjestävän tahon kutsumana tuomaristo arvostelee kaikki kilpailuohjelmat, joista pistelaskun perusteella valitaan kilpailun voittajat. 

Palkinnot 

Loppukilpailuun valittujen musiikkivideoiden joukosta palkitaan kolme parasta kultaisella, hopeisella tai pronssisella MUUVI-palkinnolla. Tuomaristo voi oman harkintansa mukaan päättää myös tunnustuspalkinnon myöntämisestä tai jättää jakamatta minkä tahansa yllä olevista palkinnoista. 

Kilpailun voittajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Voittajille tiedotetaan palkitsemisesta. 

MUUVIn yhteydessä tapahtuvista TV-esityksistä tai nettikäytöstä ei makseta esityskorvauksia.

 

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry

Postiosoite: Yrjönkatu 3 B, 00120 Helsinki

Käyntiosoite: Pieni Roobertinkatu 16 A, 3. krs

Puh (09) 6803 4050, Fax (09) 6803 4055