Levyale alkaa 18.1.

16.1.2008

LEVYALESSA MUKANA JO 340 MYYNTIPISTETTÄ, UUTUUTENA MUSIIKKI-DVD:T

Levy-yhtiöiden ja alan kauppiaiden järjestämä alennusmyynti alkaa perjantaina 18. tammikuuta. Alennustuotteita on tarjolla 300 – 500 kappaletta, mutta tarjonta vaihtelee myymäläkohtaisesti. Levyalen valikoima kattaa koti- ja ulkomaisesta rockista aina iskelmän kautta jazziin ja
klassiseen musiikkiin.

– Äänitealan ensimmäinen alennusmyynti järjestettiin viime vuoden tammikuussa ja se sai poikkeuksellisen hyvän vastaanoton. Alan kappalemyynti nousi tammikuussa 24 prosenttia ja alekampanjan aikana myytiin satoja tuhansia levyjä. Viime vuonna levyalessa oli mukana 220 kauppiasta, nyt alkavaan kampanjaan osallistuu jo 340 myyntipistettä. Tämä kertoo, että ääniteala on laajasti mukana kampanjassa, sanoo apulaisjohtaja Tommi Kyyrä Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry:stä.

Tommi Kyyrän mukaan levyalessa on tarjolla runsaasti viime vuoden aikana julkaistuja menestyslevyjä.

– Alennuslevyissä on monta hintaluokkaa. Keskimäärin alennukset vaihtelevat 30–70 prosenttiin. Uutuutena tänä vuonna ovat musiikki-DVD:t, joita on tarjolla noin 30 tuotetta, Kyyrä sanoo.

Valtakunnallinen levyale alkaa perjantaina 18. tammikuuta ja päättyy 9. helmikuuta. Kampanjatuotteisiin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.levyale.fi

Levykauppaa siirtyy nettiin

Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n toimitusjohtajan Arto Alaspään mukaan viime vuoden (2007) äänitemyynti näyttää pysyneen suunnilleen vuoden 2006 tasolla eli noin 100 miljoonassa eurossa, joka tarkottaa noin 10 miljoonaa myytyä äänitettä.

– Taloustutkimuksen netin käyttäjien keskuudessa tekemän uuden tutkimuksen mukaan netin välityksellä – niin Suomesta kuin ulkomailtakin – tapahtuvat levyostot muodostavat kasvavan osan suomalaisten äänitekulutuksesta. Äänitteitä ostetaan netin kautta erityisesti sellaisilla alueilla, joissa äänitemyyntipisteitä on harvassa ja saatavilla oleva musiikkivalikoima on kapea, Alaspää sanoo.

 

Lisätietoja:
ÄKT ry: Arto Alaspää, Tommi Kyyrä (09)– 680 34050,
Anttila Oy: Markus Kovanen 01053 40164,
EMI: Jari Halenius (09)- 348 426, SonyBMG Mark Fry 0207 421 500,
Warner: Music Jouni Perämaa (09)681 400