Nettimusiikin ostamisesta kuluttajille helppoa

26.11.2007

Uusittu Suomen Virallinen Latauslista – The Official Finnish Download Chart –sivusto osoitteessa www.latauslista.fi on avattu.

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry vastaa musiikin online- ja mobiilimyyntiä mittaavan viikoittaisen latauslistan julkaisemisesta. Listaa julkaistaan osoitteessa www.latauslista.fi. Listasivustolla on digitaaliseen musiikkiin ja yleisimpiin digitaalisiin musiikinkuuntelulaitteisiin keskittyvä palvelu, josta saa helposti tietoa niin eri kauppapaikoista kuin eri laitteista, formaateista ja niiden yhteensopivuudesta. Saitilta löytyy myös kattava linkitys Suomessa toimiviin laillisiin musiikin verkkokauppoihin.

Sivusto on kehitetty yhteistyössä Suomessa toimivien levy-yhtiöiden, digitaalisen musiikin kauppapaikkojen ja laitevalmistajien/laitemaahantuojien kanssa. Vastaavaa yhteistyötä ei ole tehty vielä missään muualla.

Sivusto tarjoaa kattavan digitaaliseen musiikkiin keskittyvän kokonaisuuden, jonka avulla myös vähemmän tekniikkaa tunteville tarjotaan perustietojen lisäksi helppokäyttöiset musiikin latausohjeet. Kokeneemmille käyttäjille www.latauslista.fi –sivusto tarjoaa ajankohtaisen listatiedon ja linkkien lisäksi mm. mielenkiintoisia hakumahdollisuuksia.

Listasivustolta löytyy listainfon lisäksi merkkikohtaiset musiikin latausohjeet alkuvaiheessa Creative, Samsung, Sony ja SonyEricsson musiikkisoittimille ja musiikkipuhelimille sekä laitekohtaiset linkit Suomessa toimiviin digitaalisen musiikin kauppapaikkoihin yksinkertaisten kauppakohtaisten käyttöohjeiden kanssa. Uusia laitteita lisätään sivustolle jatkuvasti. Latauslista tulee näkymään laitekaupassa siten, että kuluttajille jaetaan joulun alla uuden musiikkisoittimen ja/tai musiikkipuhelimen oston yhteydessä www.latauslista.fi –sivustolle ohjaavia flyereita.