Muuvi 2006 voittajat

3.5.2007

Palkintojenjako Andorra & Dubrovnikissa pe 4.5. klo 20.30.

Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n jo perinteeksi muodostunut MUUVI musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt 15. kerran. Kilpailuun sai osallistua vuonna 2006 valmistuneilla musiikkivideoilla, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö. Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 101 kilpailuun toimitettua videota.

MUUVIn tarkoitus on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Myös yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan. Yleisöäänestyksen ylivoimainen voittaja oli Poets Of The Fall -yhtyeen "Carnival of Rust" -video.

Kultainen MUUVI
Magyar Posse: Whirlpool of Terror and Tension
Ohjaaja: Las Palmas

Hopeinen MUUVI
Montevideo: Come Clean
Ohjaaja: Las Palmas

Pronssinen MUUVI
Poets of the Fall: Carnival of Rust
Ohjaaja: Stobe Harju

Yleisö MUUVI
Poets of the Fall: Carnival of Rust
Ohjaaja: Stobe Harju

Tuomaristo

Tuomaristoon kuului elokuva- ja musiikkialan ammattilaisia sekä kriitikoita seuraavasti: Anssi Autio, Samuli Knuuti, Laura Närhi, Vera Olsson, Pasi Pauni, Johannes Saukko, Mikko Saukkonen ja Tommi Kyyrä.

Lisätietoja:

ÄKT:stä puh. (09) 6803 4050/Tommi Kyyrä.