Klassisen musiikin Emma-ehdokkaat

29.1.2007

EMMA-PALKINTO MYÖS KLASSISEN MUSIIKIN ÄÄNITTEILLE

Äänitealan Emma-palkinnot jaetaan lauantaina 10.3.2007 Helsingin Kulttuuritalolla. Tänä vuonna Emma-patsas annetaan ensi kertaa myös taide- ja konserttimusiikin tuotannoille. Klassisen musiikin Emma luovutetaan Suomessa tuotetulle ja vuonna 2006 julkaistulle suomalaisen luovan ja/tai esittävän säveltaiteen ansiokkaalle äänitteelle. Tämä palkinto korvaa aikaisempina vuosina jaetut Janne-kunniakirjat.

"Nyt toteutettavilla muutoksilla Emma-palkintojärjestelmä on musiikillisesti kattava. Klassisen musiikin Emman ohella tunnustusta saavat myös ensi kertaa kansanmusiikin, maailmanmusiikin ja etnomusiikin tuotannot, joille luovutetaan Etno-Emma." toteaa ÄKT ry:n toiminnanjohtaja Arto Alaspää. "Näin saadaan arvokkaalla tavalla kokonaisuutena esiin äänitetuotantomme laajuus ja kattavuus moniarvoisena ja kulttuurisesti rikkaana musiikin lähteenä ja uudistajana." hän jatkaa.

ÄKT ry:n kutsuma asiantuntijaraati on nimennyt ehdolle viisi eri tuotantoa, jotka edustavat klassisen ja nykymusiikin eri tyylisuuntia ja taitoja. Sama raati valitsee näistä myös palkinnon saajan. Raadin jäseninä olivat Jukka Isopuro, Miikka Maunula, Markku Nuotio, Lena von Bonsdorff ja Arto Alaspää.

Klassisen musiikin Emma jaetaan Kulttuuritalon Alppi-salissa Emma-gaalan ensimmäisessä osassa, jonka YLE24 televisio suorana lähetyksenä klo 18.30 alkaen.

Ehdolla ovat seuraavat äänitteet:

Seppo Pohjola – Sinikka Nopola: Arabian jänis – yksinäytöksinen ooppera lapsille
Päivi Kantola, sopraano, Päivi Kiljala, klarinetti, Terhi Paldanius, viulu, Eveliina Sumelius-Lindblom, piano
Alba Records

Thomas Byström: Kolme sonaattia klaveerille ja viululle op. 1
Tuija Hakkila, fortepiano, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viulu
Alba Records

Sergei Rahmaninov: Pianosonaatti nro 1,
Pjotr Tsaikovski: Vuodenajat
Olli Mustonen, piano
Ondine

Jean Sibelius: Orkesterisäestyksellisiä lauluja (sis. Luonnotar)
Soile Isokoski, sopraano, Helsingin kaupunginorkesteri, Leif Segerstam, kapellimestari
Ondine

Jukka Tiensuu: Minds and Moods
Tampere Filharmonia, Susanna Mälkki, kapellimestari; Juhani Lagerspetz, piano
Alba Records

Lisätietoja:
ÄKT ry, Arto Alaspää puh (09) 6803 4050
www.emmagaala.fi