Äänitealan alennusmyynti

8.1.2007

Äänitealan ensimmäinen alennusmyynti alkaa 10. tammikuuta!

Levy-yhtiöiden ja alan kauppiaiden järjestämä äänitteiden alennusmyynti alkaa keskiviikkona 10. tammikuuta. Tämä on ensimmäinen kerta kun ääniteala harrastaa yhteistoimintaa alennusmyynnissä. Alennustuotteita on tarjolla keskimäärin 300 – 500 nimikettä kauppiaista riippuen, mukana myös useita viime syksynä julkaistuja huippulevyjä. Tarjolla on musiikkia koti- ja ulkomaisesta rockista aina iskelmän kautta jazziin ja klassiseen musiikkiin.

– Levyalen tavoitteena on saada uusia asiakkaita ääniteostoille ja aktivoida alan kauppaa muuten hiljaisena vuodenaikana. Nyt oli sopiva ajankohta saada kauppiaat ja levy-yhtiöt toteuttamaan yhteistä kampanjaa, sanoo apulaisjohtaja Tommi Kyyrä Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry:stä.

Nyt alkavan suomalaisen levyalen malli on otettu Ruotsista, jossa vastaavasta toiminnasta on saatu hyviä kokemuksia jo 10 vuoden ajalta. Levyalessa on mukana yhteensä 222 äänitteiden myyntipistettä ympäri Suomea tavarataloketjuista alan erikoisliikkeisiin.

– Alennuslevyissä on monta hintaluokkaa, keskimäärin alennukset vaihtelevat 30 – 70 prosenttiin, Tommi Kyyrä sanoo.

Äänitemarkkinat kasvoivat viime vuonna

Äänitealan myynti kääntyi viime vuonna kasvuun muutaman tasaisemman vuoden jälkeen.

– Äänitteiden kappalemääräinen myynti näyttäisi kasvaneen 8 – 9 prosenttia. Euromääräinen myynti lisääntyi taas noin 5 – 6 prosenttia. Kasvun taustalta löytyy muun muassa tekijänoikeuslain uudistus, joka kielsi piraattilevyjen maahantuonnin. Toinen merkittävä tekijä on kasvava digitaalinen musiikkikauppa, Tommi Kyyrä sanoo.

Suomen äänitemyynnin arvo vuonna 2005 oli noin 105 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa noin 10 miljoonaa myytyä äänitettä.

– Suomessa kotimaisen musiikin arvo kokonaismyynnistä on poikkeuksellisen korkea. Äänitekaupan kappalemäärissä kotimaisen musiikin osuus on peräti 58 prosenttia. Tämä on eurooppalaisittain poikkeuksellisen korkea luku, ainoastaan Ranska ja Kreikka yltävät vastaavaan kotimaisuusasteeseen, sanoo Äänitealan yhteismarkkinointityöryhmän puheenjohtaja, EMI Finlandin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki.

Ensimmäinen valtakunnallinen levyale alkaa keskiviikkona 10. tammikuuta ja päättyy 28. tammikuuta. Kampanjatuotteisiin voi käydä tutustumassa osoitteessa
www.levyale.fi

Lisätietoja:
Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry, apulaisjohtaja Tommi Kyyrä puh. (09) 680 34050,
Äänitealan yhteismarkkinointityöryhmän puheenjohtaja, EMI Finland toimitusjohtaja
Wemppa Koivumäki puh. (09) 348 426 sekä
tavarataloketju Anttilan valikoimapäällikkö Markus Kovanen puh. 010 1053 40164.