Tekijänoikeuslaki hyväksyttiin

5.10.2005

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n lausunto eduskunnan päätöksestä hyväksyä tekijänoikeuslain muutokset sekä teknisiä suojausjärjestelmiä koskeva ponsi.

”Tuotantoala on tyytyväinen, että tekijänoikeuslain pitkittynyt muutostyö on saatettu päätökseen. Uudet säännökset vauhdittavat musiikin sähköisen kaupan kehittämistä ja elvyttävät piratismista kärsinyttä laillista CD-kauppaa. Tervehtyvä markkinatilanne kannustaa uutta tuotantoa, jonka julkaisuista myös musiikin kuluttajat hyötyvät”, toteaa Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n toiminnanjohtaja Arto Alaspää. Hän vakuuttaa tallennealan osallistuvan aktiivisesti ponnen edellyttämään selvitystyöhön. ”Vakaa käsitykseni on, että CD-levyjen suojajärjestelmien markkinakehitys toteuttaa ponnen tavoitteen eikä lainmuutoksia tarvita”, Alaspää jatkaa.

ÄKT pitää tärkeänä, että tietoa lain sisällöstä välitetään tehokkaasti kansalaisille.
”Uudet maahantuontisäännökset, laillisen kopiointilähteen vaatimus ja tekijänoikeusrikoksen nettijakelulaajennus voivat koskea välittömästi jokaista meistä. Niiden määräyksistä on hyvä olla riittävästi tietoinen seuraamusriskien välttämiseksi”, Alaspää pohtii. Tiedottamisella pitäisi myös saavuttaa parempi ymmärrys henkisen omaisuuden suojasta ja luovan sisältöteollisuuden tarpeista.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Arto Alaspää, ÄKT ry (09) 6803 4050
arto.alaspaa@ifpi.fi