Muuvi 2004 voittajat

15.3.2005

Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n jo perinteeksi muodostunut
MUUVI musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt 13. kerran. Kilpailuun sai osallistua vuonna 2004 valmistuneilla musiikkivideoilla, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö. Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 96 kilpailuun toimitettua videota.

MUUVIn tarkoitus on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Kultainen MUUVI
Apocalyptica feat. Ville Valo & Lauri Ylönen: Bittersweet
Ohjaaja: Antti Jokinen

Hopeinen MUUVI
The Rasmus: Funeral Song
Ohjaaja: Fredrik Löfberg & Niclas Fronda

Pronssinen MUUVI
Beats and Styles: Fire!
Ohjaaja: Kusti Manninen

Erikoiskunniamaininta
Beats and Styles
(tuottelias ja tuotannon laajuuteen nähden laadukas musiikkivideotuotanto)

Yleisöäänestyksen voittaja
Nightwish: Nemo
Ohjaaja: Antti Jokinen


Tuomaristo

Tuomaristoon kuului elokuva- ja musiikkialan ammattilaisia sekä kriitikoita seuraavasti: Miska Berg, Jutta Jaakkola, Pauli Pentti, Micaela Röman, Mikko Silvennoinen, Juha-Matti Valtonen ja Tommi Kyyrä.

Lisätietoja ÄKT:stä puh. (09) 6803 4050 /Kati Wolff ja Tommi Kyyrä,
kati.wolff@ifpi.fi, tommi.kyyra@ifpi.fi