Muuvi 2004 ehdokkaat

20.2.2005

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n MUUVI musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt jo 13. kerran. Kilpailuun sai osallistua vuonna 2004 valmistuneilla musiikkivideoilla, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö.

MUUVIn tarkoituksena on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 90 kilpailuun toimitettua videota, joista se valitsi 10 videota jatkoon. Näiden 10 musiikkivideon joukosta löytyvät Kultaisen, Hopeisen ja Pronssisen MUUVI:n saajat.

Myös yleisöllä on jälleen mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa jatkoon päässeiden videoiden joukosta. Ehdokkaat esitellään TV2:ssa to 24.2. klo 23.45 alkavassa ohjelmassa. Uusinta la 26.2. klo 00.05. Äänestysohjeet ohjelmasta ja Top40-ohjelman nettisivuilta.

Voittajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan Vanhalla Ylioppilastalolla ke 16.3.2005. TV2 lähettää Muuvi Gaalasta suoran lähetyksen klo 19.00 alkaen.

MUUVI 2004 -tuomaristoon kuuluivat: Miska Berg, Jutta Jaakkola, Pauli Pentti, Micaela Röman, Mikko Silvennoinen, Juha-Matti Valtonen ja Tommi Kyyrä

MUUVI 2004 ehdokkaat

Apocalyptica feat. Ville Valo ja Lauri Ylönen: Bittersweet (ohjaaja Antti Jokinen)
Beats and Styles: Fire! (ohjaaja Kusti Manninen)
Bomfunk Mc’s: No Way In Hell (ohjaaja Kusti Manninen)
Branded Women: Something To Hold On (ohjaaja: Pekka Hara)
Husky Rescue: Summertime Cowboy (ohjaaja Miikka Lommi)
Kevin: Theme From Forever (ohjaaja Finn Andersson)
Lordi: Blood Red Sandman (ohjaaja Pete Riski)
Nightwish: Nemo (ohjaaja Antti Jokinen)
The Rasmus: The Funeral Song (ohjaajat Fredrik Löfberg/
Niclas Fronda)
Turmion Kätilöt: Verta ja lihaa (ohjaaja Aleksi Koskinen)

(videot esittäjän mukaisessa aakkosjärjestyksessä)

MUUVI-videoiden esitysajat tv:ssä
TV2 to 24.2. klo 23.45
TV2 la 26.2. klo 00.05 uusinta

Lisätietoja ÄKT:stä puh. (09) 6803 4050/Kati Wolff tai Tommi Kyyrä.
kati.wolff@ifpi.fi, tommi.kyyra@ifpi.fi.