MUUVI 2003 ehdokkaat

17.2.2004

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n MUUVI musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt jo 12. kerran. Kilpailuun sai osallistua vuonna 2003 valmistuneilla musiikkivideoilla, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö.

MUUVIn tarkoituksena on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 98 kilpailuun toimitettua videota, joista se valitsi 10 videota jatkoon. Näiden 10 musiikkivideon joukosta löytyivät Kultaisen, Hopeisen ja Pronssisen MUUVI:n saajat.

MUUVI 2003 -tuomaristoon kuuluivat: Anssi Kela, Pasi Kostiainen, Teemu Nikki, Niko Nykänen, Sirke Salovaara, Katja Ståhl, Jukka Takalo, Juha-Matti Valtonen ja Tommi Kyyrä

Voittajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kulttuuriareena Gloriassa pe 5.3.2004 klo 16.00 järjestettävässä MUUVI –palkintojenjakotilaisuudessa, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Palkintojenjaosta esitetään ohjelma TV1:ssä samana iltana klo 23.00 ja uusinnat TV2:ssa pe 19.3. klo 14.00 ja su 21.3. klo 22.35 .

Myös yleisöllä on jälleen mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa jatkoon päässeiden videoiden joukosta. Yleisöäänestys alkaa TV1:n ensiesityksen lopuksi ja jatkuu 26.3. asti. Äänestysohjeet ohjelmasta. Voittaja julkaistaan pe 26.3. Top40-lähetyksessä.

MUUVI 2003 EHDOKKAAT

Artisti/Esiintyjä, Videon nimi, Ohjaaja

DJ Slow: Keep Moving
Miikka Lommi

Don Johnson Big Band: One Mc One Delay
Juuso Syrjä

Killer: Naughty Boy
Finn Andersson

Kitkerät Neitsyet: Hei poika
Pete Veijalainen

Nu Spirit Helsinki: Honest
Miikka Lommi

Paleface: Colgate Soulmate
Taku Kaskela
The Crash: Still Alive
Tommi Pietiläinen

The Rasmus: First Day of My Life
Sven Bollinger

Tuure Kilpeläinen: Vesitornin varjossa
Tommi Anttila

Zen Café: Piha ilman sadettajaa
Pete Veijalainen

MUUVI-videoiden esitysajat tv:ssä
TV1 pe 5.3. klo 23.00
TV2 pe 19.3. klo 14.00 uusinta
TV2 su 21.3. klo 22.35 uusinta

Lisätietoja ÄKT:stä puh. (09) 6803 4050/Kati Wolff tai Tommi Kyyrä.
kati.wolff@ifpi.fi, tommi.kyyra@ifpi.fi.